avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declarare venituri anticipate pe 2014
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declarare venituri anticipate pe 2014

Fiind PFA - traducator cu activitate inceputa si declarata la 1.07.2013, as dori sa stiu
pentru ce suma trebuie sa intocmesc declaratia de venituri anticipate (formularul 220) pe anul 2014 tinand cont de faptul ca in 2013 am declarat venituri estimate de 500 lei si am realizat venituri efective de cca 6000 lei (pe care le voi trece in formularul 200).
1. Pot sa declar ca venit estimat pe 2014 tot 500 lei ?
2.Ce prevedere legala exista in acest sens ?
Multumesc mult pentru operativitate
Cel mai recent răspuns: MIV , utilizator 22:25, 8 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Pana in luna mai trebuie sa depuneti declaratia privind venitul realizat in 2013. Puteti depune si declaratia privind venitul estimat pe 2014 dar , de obicei, aceasta se depune daca estimati un venit cu mult diferit fata de ce ati estimat in 2013.
Daca nu depuneti aceasta declaratie, ANAF va emite decizia de impunere la fel cu cea de anul trecut.
in declaratia estimativa puteti declara orice sume...pe care le estimati!
deci puteti mentine sumele declarate in anul 2013.
ideea este sa fiti pregatiti ( financiar vorbesc) pentru regularizarile care vor aparea in 2015 daca veniturile estimate in 2014 sunt mult mai mici decat cele realizate.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
MIV, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii 220 si 200 pfa acatanas acatanas In februarie 2012 am infiintat PFA, am depus declaratia estimativa 220 cu un venit net 500 lei. In anul 2012 am realizat un venit net de 6000 lei. In 25 mai ... (vezi toată discuția)
Declaratia privind venitul estimat 220 bibibossu bibibossu In data de 06.02.2012 am depus, eu si sotia, Declaratia privind venitul estimat 220, pentru veniturile din inchiriere apartament pt 1 an (perioada de ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale pentru profesii liberale Lentian Lentian Buna ziua, Am inceput in iulie 2013 activitate de mediere. Am depus la la ANAF declaratia de inregistrare fiscala 070 si declaratia privind venitul estimat ... (vezi toată discuția)