Fiind PFA - traducator cu activitate inceputa si declarata la 1.07.2013, as dori sa stiu
pentru ce suma trebuie sa intocmesc declaratia de venituri anticipate (formularul 220) pe anul 2014 tinand cont de faptul ca in 2013 am declarat venituri estimate de 500 lei si am realizat venituri efective de cca 6000 lei (pe care le voi trece in formularul 200).
1. Pot sa declar ca venit estimat pe 2014 tot 500 lei ?
2.Ce prevedere legala exista in acest sens ?
Multumesc mult pentru operativitate
Pana in luna mai trebuie sa depuneti declaratia privind venitul realizat in 2013. Puteti depune si declaratia privind venitul estimat pe 2014 dar , de obicei, aceasta se depune daca estimati un venit cu mult diferit fata de ce ati estimat in 2013.
Daca nu depuneti aceasta declaratie, ANAF va emite decizia de impunere la fel cu cea de anul trecut.
in declaratia estimativa puteti declara orice sume...pe care le estimati!
deci puteti mentine sumele declarate in anul 2013.
ideea este sa fiti pregatiti ( financiar vorbesc) pentru regularizarile care vor aparea in 2015 daca veniturile estimate in 2014 sunt mult mai mici decat cele realizate.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014 MIV, utilizator
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.