avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Analize sange politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Analize sange politia rutiera

Deci in 27.11.2013 am fost la recoltare sange domnii politistii mi-au zis ca ma v-a contacta pana acum nici un raspuns din partea lor
Alcool in aer : 0.59 mg/l
Cat mai dureaza deaia suntem si unde suntem totul in romania merge slow motion.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
mariusike, utilizator
Suspendarea permisului pe o perioada maxima de 2 ani cred ca este suficienta in conditiile in care, in prezent, reobtinerea permisului dureaza in medie 2 ani, un an cercetarea penala si emiterea hotararii judecatoresti definitive si un an conform legii (art.116/1/b):)
Dupa 2 ani cred ca incepe pierderea reflexelor, este doar o parere nejustificata " stiintific".
Amenda nu trebuie sa fie super-exagerata, 10 salarii minime pe economie este mult pentru multi dintre conducatorii auto in conditiile economice actuale. Multi conducatori auto profesionisti au salarii minime pe economiei, familie, copii. Dupa ce i se restrange dreptul de exercitare a profesiei, de fapt si-l ia singur, il faci muritor de foame.
Sunt de acord cu Dl Cioan, anularea permisului nu este o solutie, consider ca ar avea mai mult succes perioadele de suspendare diferentiate cuprinse intre 1-2 ani functie de alcoolemie, o amenda administrativa de 1000 de lei si in mod obligatoriu urmarea unui curs de legislatie rutiera finalizat cu un examen tip grila 22/26.
Cursul de legislatie sa fie organizat de politia rutiera si nu de scolile de soferi, un curs de legislatie este in jur de 300 de lei, ar intra astfel bani si in bugetul politiei. In total s-ar ajunge la 1300 lei " amenda", fara posibilitate de plata la 1/2 in 2 zile lucratoare.
Aceste masuri sa fie luate impotriva conducatorilor auto care au fost depistati cu o imbibatie alcoolica peste 0,4(0,5) g/l in aer expirat iar suspendarea permisului sa se faca din momentul depistarii si nu dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. Se degreveaza de astfel de cazuri si procurorii si jnstantele de judecata.
Este adevarat ca si prin masuri pecuniare il mai educi pe om dar la noi se pune mai mult accent pe marimea amenzilor decat pe educatie si preventie.
Topicul cel mai accesat din aceasta sectiune a forumului este cel privind "dosarul penal pentru alcool" .
www.avocatnet.ro/content/for...
COncluzia este ca pe conducatorul auto trebuie sa il atingi acolo unde il doare cel mai mult, la dreptul de a circula.
Ce intreb eu si ce imi spuneti voi, eu nu am vrut idee cum si ce ati dori voi sa fie in romania, pur si simplu am intrebat cam cat ar dura pana imi vin analizele
@mariusike, scuze pentru ca am divagat de la intrebarea ta legitima, daca nu platesti, pana vin analizele dureaza destul de mult.
mariusike a scris:

Ce intreb eu si ce imi spuneti voi, eu nu am vrut idee cum si ce ati dori voi sa fie in romania, pur si simplu am intrebat cam cat ar dura pana imi vin analizele


Ti s-a raspuns, cu multa solicitudine la intrebare, nu trebuie sa devii obraznic. Mesajul este ca noi, ceilalti participanti la trafic, dorim ca indivizii care se urca la volan, cu un "fleac" de 0,69 alcoolemie, sa stea cat mai mult pe dreapta. Iar faptul ca in "romania", nu-ti este rusine sa scrii fara majuscula? "totul mergw slow motion" este si din cauza ca multi, foarte multi, asa ca tine, incalca legea.
V-a raspuns deja ynocentta mai sus.
Si cred ca daca ati apelat la forum puteti accepta sau macar sa nu comentati la acest mod parerile altora. Chiar referitor si la amenzi, sau interzicerea dreptului de a conduce pe o perioada de timp, la noi legea e foarte blanda. Studiati amenzile in strainatate… Cititi aici ce patesc cei ce au baut in Franta (puteti traduce cu Google translate textul)
[ link extern ]
Sau in Marea Britanie:
[ link extern ]
Si tot in Marea Britanie, punctele pierdute nu le recapeti decat in minimum 4 ani:
[ link extern ] .
Cat despre puncte, iata cum se petrec lucrurile in Franta:
[ link extern ] /
O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului mady92 mady92 Salut as avea o intrebare din pacate tatal meu impreuna cu mine pe seara in juru orelor 18 si 20 am consumat 2.5 bere din care 1 l eu si tatal meu 1.5 l ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,7,35 melisa24 melisa24 sotul meu,a fost oprit de politei,la proba etilotest a avut 0.7 alcoolemie ,a fost dus la spital ,i sau mai luat doua probe de singe,nu au venit probele de ... (vezi toată discuția)