avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare RJIP
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare RJIP

Buna ziua, PFA infiintat in 2013(profesii liberale), daca nu am avut activitate si nici cheltuieli deductibile cum evidentiez in RJIP anul 2013? Pot folosi acelasi chitantier si facturi cu aceleasi serii care le-am dat pentru anul 2013 in continuare pentru anul 2014? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters172348 , utilizator 13:59, 4 Ianuarie 2014
Ati mai pus si ieri aceleasi intrebari si v-am raspuns. Daca nu aveti incasari si plati nu aveti ce sa treceti si depuneti declaria 200 pe zero. Dar asta e imposibil, aveti macar cheltuielile de infiintare. Deci nu incercati sa o dati in alt fel decat in situatia reala caci e de rau daca va descopera. Si sa purtati de la inceput o tinichea de coada? Ce parere aveti?
domnule George eu intrebam de rjip nu de declaratii, cheltuielile de infiintare sunt deductibile, (care de fapt au fost facute inaite de a fi eliberat CIF-ul)? multumesc.
Buna ziua,

Cheltuielile de infiintare sunt deductibile si se trec in RJIP. Este logic ca acestea sa fie inainte de infiintare dar se inregistreaza in registru cu data eliberarii certificatului de inregistrare.
Da. Acele cheltuieli de infiintare le treceti toate in RJIP la data cand ati obtinut CIF-ul. Si de exemplu si cheltuielile cu comisioanele bancare, daca aveti cont bancar deschis pe pfa.
Si platile anticipate pentru impozitul pe venit si contributia la sanatate si pensie se trec in RJIP care au fost platite in 2013.
multumesc pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa smioana smioana Buna ziua, Anul trecut am infiintat un PFA in luna ianuarie care are ca obiect de activitate \"Alte transporturi terestre de calatori\". Acum a venit timpul ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale pfa 2014 ContSters172348 ContSters172348 Buna ziua si LA MULTI ANI! Sunt PFA (activitati liberale) din mai 2013, la infiintare am declarat un venit net de 100lei pentru care am platit impozit si ... (vezi toată discuția)
Completare rjip pentru pfa Mark68 Mark68 Buna ziua, Am si eu o nelamurire referitoare la completarea RJIP ,si anume: -am un PFA platitor de TVA care preseaza servicii in spatiul intracomunitar cu ... (vezi toată discuția)