avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Completare RJIP pentru PFA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Completare RJIP pentru PFA

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire referitoare la completarea RJIP ,si anume:
-am un PFA platitor de TVA care preseaza servicii in spatiul intracomunitar cu TVA zero(TVA platit de cumparator)deci intocmesc factura si banii intra doar prin banca;
-fac achizitii din tara si platesc pe baza de facturi sau chitante si bonuri fiscale
Intrebare:
-in registrul de incasari si plati(tin contabilitatea in partida simpla,de mana)trec suma totala de pe chitanta sau bon fara a avea nici o legatura cu TVA-ul,acesta se evidentiaza in declaratia 394 sau in decontul de TVA?
-cheltuielile nedeductibile ,adica sumele retrase din banca sau ATM pentru nevoi personale nu le trec in RJIP?la fel si comisioanele bancare?fiind nedeductibile nu cred ca e nevoie sa fie trecute;
-cheltuielile nedeductibile trebuie evidentiate undeva?
-la sfarsitul anului se face dif. intre venituri si cheltuieli din RJIP si platesc la sumele de acolo,nu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mark68 , utilizator 17:04, 2 Iulie 2011
Cam multe intrebari ..deci
-da,treceti suma toatala
-comisioanele prin banca sunt deductibile le treceti la plati prin banca,retragerile din banca nu le treceti,doar daca platiti prin banca ceva facturi de furnizori(utilitati,marfa).
-toate cheltuielei le treceti in ordine cronologica,tinind cont de cele care au deductibilitate limitata sa nu le depasiti,deoarece trec la nedeductibile la sf. anului fiscal cind se face impunerea finala.
- asa se face,la care se adauga ch. nedeductibile
Succes!!!
Multumesc mult ptr. raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rjip pentru pfa Mark68 Mark68 Buna ziua! Am un PFA care incaseaza banii prin banca conform facturii emise si totodata si ridic din banca pentru plati la stat dar si pentru nevoi ... (vezi toată discuția)
Folosire cont banca pfa-traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt PFA traducator si as dori sa-mi deschid un cont bancar pentru a da posibilitatea clientilor persoane juridice sa achite facturile direct in ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)