In 22 octombrie 2013, mi s-a spus sa nu ma mai prezint la locul de munca, conlcuzionand ca am fost concediata, pe motivul ca nu am decongelat un frigider cu carne si mezeluri care, de fapt, nu necesita decongelare (acestea s-au intamplat in timpul unui inventar, lucram ca si vanzatoare). Ulterior (chiar a doua zi) nu m-am mai prezentat (dupa cum mi-a fost spus) si nu am mai primit nici salariul si mi s-a spus sa imi dau demisia (in ciuda faptului ca am fost concediata). Eu am refuzat sa fac acest lucru deoarece am fost concediata (nu mi-am dat demisia) si ar fi trebuit sa fiu somera (lucru care nu s-a intamplat). In urma celor intamplate, m-am decis sa depun o plangere la ITM, ce sanse as avea?
1. Concedierea verbală, dispusa de catre angajator este abuzivă şi ilegală, atat timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Codul muncii, care prevad situatiile cand cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată/determinata , însă cu respectarea formelor legale.
2. Ati primit vreo decizie de concediere?
3. . În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata de despăgubiri. (Ion Traian ªtefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 573)