avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare despre plangere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare despre plangere

In 22 octombrie 2013, mi s-a spus sa nu ma mai prezint la locul de munca, conlcuzionand ca am fost concediata, pe motivul ca nu am decongelat un frigider cu carne si mezeluri care, de fapt, nu necesita decongelare (acestea s-au intamplat in timpul unui inventar, lucram ca si vanzatoare). Ulterior (chiar a doua zi) nu m-am mai prezentat (dupa cum mi-a fost spus) si nu am mai primit nici salariul si mi s-a spus sa imi dau demisia (in ciuda faptului ca am fost concediata). Eu am refuzat sa fac acest lucru deoarece am fost concediata (nu mi-am dat demisia) si ar fi trebuit sa fiu somera (lucru care nu s-a intamplat). In urma celor intamplate, m-am decis sa depun o plangere la ITM, ce sanse as avea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 4 Ianuarie 2014
Buna ziua,
Trebuia sa va prezentati la serviciu pana cand primeati ceva in scris.
1. Concedierea verbală, dispusa de catre angajator este abuzivă şi ilegală, atat timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevad situatiile cand cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată/determinata , însă cu respectarea formelor legale.

2. Ati primit vreo decizie de concediere?

3. . În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata de despăgubiri. (Ion Traian ªtefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 573)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimis acasă de la muncă fără nicio explicație faranume92 faranume92 buna . am lucrat la o fabrica un an si 7 luni . in sfarsitul lunii noiembrie am cerut in data de 24 am cerut concediu fara plata o luna . In data de 3 ... (vezi toată discuția)
Refuz colaborare hipermarket georalu1979 georalu1979 Lucrez ca mercantizor într-un hipermarket. Astăzi când am venit la serviciu am fost întâmpinat de către organele de control la acces angajați și mi sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara.ce pot sa fac daca angajatorul nu ma primeste la munca ... Bia84 Bia84 Buna seara.Ce pot sa fac daca angajatorul nu ma primeste la munca avand in vedere ca nu mi-a desfacut contractul de munca si nu am primit nici preaviz? ... (vezi toată discuția)