avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cuantum pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cuantum pensie de intretinere minor

Buna seara! As dori o parere avizata legat de calcularea pensiei de intretinere. In speta, este vorba de familie cu un minor, in perspectiva de divort. Singura neintelegere este legata de contributia datorata pentru cresterea minorului. Sotul are venituri mai mult decat consistente, insa eu nu doresc procent din veniturile acestea ci o suma care sa reflecte nevoile copilului. bineinteles luata in calcul si contributia pe care mi-o permit si eu din venituri.
As dori sa stiu daca exista reglementari legate de valoarea maxima pe care o datoreaza celalalt parinte, mai exact, daca ar putea invoca faptul ca este reglementat pe undeva 50% din salariul mediu net pe economie.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
camelia_crt, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:20, 4 Ianuarie 2014
ba da, dar daca nu se prezinta? dvs indicati instantei locul de munca si cereti sa faca o adresa catre angajator.
nu imi fac griji ca nu se va prezenta atat timp cat divortul este dorinta lui. Oricum, instanta ar fi ultima solutie pe care nu ne-o dorim nici unul dintre noi. Este greu cand te lovesti de oameni cu orgolii, pur si simplu nu sunt sigura ca il voi convinge sa vada realitatea, argumentele mele nu au valoare pentru el.
Pensia va fi stabilita potrivit nevoilor copilului raportat la veniturile parintilor.
Cuantumul maxim ce se va stabili va fi de maxim 25% din salariul minim net, instanta va putea stabili si mai putin, posibil ca 1500 din partea lui si cu 500 din partea dvs sa satisfaca nevoile unui copil.. de cati ani are ? face vreun sport , are nevoi speciale , tratamente de urmat ?
Mltumesc mult de raspunsuri!
Este prescolar deocamdata. sunt cheltuieli cu gradinita (particulara, cu care am fost amandoi de acord ca fiind cea mai buna alegere), sunt optionale, va urma scoala, after-school, un sport etc. Nu este cu nevoi speciale...poate doar in sensul bun:) ca sa ii asiguram tot confortul legat de inclinatiile de care da dovada si de care este atras.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
camelia_crt, utilizator
Poate gasiti o cale de mijloc, plata se poate stabili si in natura. Puteti sa stabiliti impreuna ce va plati fiecare.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara copil 5 ani rodicaherghelegiu rodicaherghelegiu Buna ziua, fostul meu sot locuieste si lucreaza in strainatate avand un venit net de aprox 6500 euro lunar.Mentionez ca are o chirie lunara de aprox 1200 euro ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lemih lemih Sotul meu are dintr-o casatorie anterioara un copil pentru care plateste pensie alimentara. In cazul in care sotul meu accepta un job in strainatate, cum va fi ... (vezi toată discuția)
Bună seara! se poate deschide acțiune pt pensie alimentara ... FeticCristina FeticCristina Bună seara! Se poate deschide acțiune pt pensie alimentara fara a baga divorț? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)