avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii pentru o Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii pentru o Intreprindere Individuala

In data de 01 _09_2009 am ”deschis ” o II dar nu am avut nici o zi de activitate pentru ca am fost plecata din tara.Am certificat de inregistrare cu numar de ordine in registrul comertului. Pentru a putea incepe activitatea acum, ce pasi trebuie sa urmez? Trebuia sa fac ceva declaratii pentru venitul nerealizat:(: sau cum functioneaza? Unde pot gasi documentatia necesara pentru a ma pune la curent cu TOT ceea ce trebuie sa stiu despre Intr.Individuale d.p.d.v. contabil si fiscal? Multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: DASY , utilizator 21:02, 4 Ianuarie 2014
Deci sa precizati daca dupa infiintare ati inregistrat si la finante cu formularul 070 si ati depus si declaratia 220 cu venitul estimat?
Apoi ati suspendat cumva activitatea la registrul comertului? Daca nu, chiar daca nu ati avut activitate deloc, trebuia depusa declaratia 200 dupa fiecare an. Si trebuia platita contributia la sanatate.
Astea sunt din urma.
Acum daca din ianuarie doriti sa incepeti sa lucrati efectiv, pana la 31 ianuarie 2014 declaratia 220 cu venitul estimat pentru anul 2014, declaratia 600 cu venitul lunar asigurat pentru anul 2014 de unde va rezulta contributia la pensie (asta daca nu aveti alt contract de munca valabil), declaratia 392b pana pe 25 februarie 2014, pana pe 25 mai 2014 trebuie sa depuneti declaratia 200 pentru anul 2013.
Nu am facut nuci un formular dintre cele mentionate de dumneavoastra,efectiv dupa ce am obtinut certificatul de inregistrare nu am mai facut nimic.Deci???
Mentionez ca eu acum sunt in concediu pentru cresterea copilului,pana in 22 dec 2014 pentru ca am urmat cursuri de master
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
DASY, utilizator
In aceasta perioada de concediu ingrijire copil nu trebuie sa obtineti venituri din alte surse cum sunt cele de la intreprinderea individuala.
Dar tot ramane din urma sa reglati, adica cand ati nascut trebuia da suspendati intreprinderea individuala pentru ca sistarea din evidente nu se face automat si asa, cum sunteti cu ea, figurati cu ea in activitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
george-neagu, moderator
Figureaza in activitate chiar daca nu am depus formularul 070 la finante? eu la cateva zile dupa ce am infiintat aceasta II am facut o procura generala de administrare unei persoane care urma sa se ocupe de tot,dar care nu a mai facut nimic...acum,cand m/am intors in tara si am vazut ca lucrurile stau exact cum erau in 2009,incerc sa descurc itele...multumesc pentru lamuriri.
george-neagu a scris:

In aceasta perioada de concediu ingrijire copil nu trebuie sa obtineti venituri din alte surse cum sunt cele de la intreprinderea individuala.


Daca fac procura generala sotului pentru aceasta I.I. rezulta ca tot eu obtin venituri?? Ce alta solutie as avea :-/
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
DASY, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale pentru profesii liberale Lentian Lentian Buna ziua, Am inceput in iulie 2013 activitate de mediere. Am depus la la ANAF declaratia de inregistrare fiscala 070 si declaratia privind venitul estimat ... (vezi toată discuția)
Declaratii nedepuse la timp deiu160990 deiu160990 Am deschis o intreprindere individuala in primavara acestui an si nu am depus la finante nimic pentru ca nu am folosit niciodata firma.ce probleme pot sa am? (vezi toată discuția)
Termen de depunere declaratia 220 Silvasanu Silvasanu Buna ziua, La inceputul anului, in 2 ianuarie 2014 am intrebat cand se depune, printre altele, declaratia 220 si mi s-a spus ca pana in 31 ianuarie ,iar acum ... (vezi toată discuția)