avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii nedepuse la timp
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii nedepuse la timp

Am deschis o intreprindere individuala in primavara acestui an si nu am depus la finante nimic pentru ca nu am folosit niciodata firma.ce probleme pot sa am?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:26, 29 Decembrie 2014
Daca nu ati inceput activitatea nu veti avea nici o problema. In termen de 15 zile de la inceperea activitatii va trebui sa depuneti declaratia 220 privind venitul estimat.
La infiintarea intreprinderii individuale nu ati depus D220 di formularul 070? Ar mai fi si D600 pentru contributia la pensie dar asta doar daca nu ati avut un contract de munca valabil in alta parte. In afara de astea doua nu mai trebuia sa depuneti nimic in 2014.
Revin cu detalii pentru a clarifica problema obligatiilor fiscale a PFA-urilor, observand ca se pot creea confuzii in acest sens.
Detalii privind declaratia 220
1. Termenul de depunere a declarației
Declarația se depune la organul fiscal competent, astfel:  
‐  în termen de 15 zile de la data începerii activității, în cazul contribuabililor care
realizează  venituri din activități independente, venituri din activități agricole impuse în
sistem real, venituri din silvicultură şi piscicultură şi care încep o activitate în cursul anului fiscal
Pentru formularul 070

> pentru PFA infiintat la Registrul Comertului (care are cod unic de inregistrare)
- 070 nu se depune la inceputul activitatii, daca nu sint modificari fata de datele declarate initial la ONRC, deorece inregistrarea fiscala la administratia financiara s-a facut automat;
In ce priveste declaratia 600
Contributia la pensie pensie nu este plătită de:[/b
]Contribuabilii al caror venit net anual, obtinut in anul fiscal precedent, respectiv valoarea ]anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat – 804 lei;
Persoanele care sunt asigurate ale sistemului public de pensii ca urmare a obtinerii de venituri salariale sau indemnizatii somaj;
Persoanele care beneficiaza de una din categoriile de pensii acordate in sistemul public de pensii.
Persoanele care nu sunt integrate in sistemul public de pensii, care achita contributii catre sisteme profesionale de pensii – cum ar fi avocatii sau personalul clerical.
Intreprinderea individuala fiind nou infiintata, puteti depune CAS daca doriti, nu sunteti obligat sa o depuneti neavad o baza de calcul la care sa va raportati.
Castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2014 este in suma de 2.298 lei.
Trebuie sa depuneti declaratia 600 pana la 31 ianuarie 2015 daca in anul 2014 ati depasit suma de mai sus ca si venit declarat.
Aceste precizari sunt valabile pentru cazul de fata in care II s-a infiintat dupa 31 ianuarie 2014 si care pana in prezent nu si-a inceput activitatea.
Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2014
Cabinet Expert Contabil, Contabil
Dupa inregistrarea la O.R.C. trebuia ca in termen de 15 zile sa mergeti la unitatea locala A.N.A.F. de care apartineti cu domiciliul la care sa depuneti un dosar cu copii ale actelor de constituire si cu declaratiile 070 si 220. Declaratia 600 nu e obligatorie, dar puteti opta pentru plata C.A.S., daca vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii pentru o intreprindere individuala DASY DASY In data de 01 _09_2009 am ”deschis ” o II dar nu am avut nici o zi de activitate pentru ca am fost plecata din tara.Am certificat de inregistrare ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere declaratia 220 Silvasanu Silvasanu Buna ziua, La inceputul anului, in 2 ianuarie 2014 am intrebat cand se depune, printre altele, declaratia 220 si mi s-a spus ca pana in 31 ianuarie ,iar acum ... (vezi toată discuția)
Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)