avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Referitor la PL privind amnistierea unor infractiuni ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Referitor la PL privind amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse...

Buna ziua,
Va rog sa ma luminati in urmatoarea problema referitoare la legea de mai sus
Daca o persoana a avut 2 ani cu suspendare iar in perioada de incercare a mai savarsit o infractiune pentru care a primit 1 an, rezultand in final o pedeapsa de 2 ani (cei cu suspendare) + 1 an (savarsit in perioada de incercare) + 1 an spor = 4 ani cu executare, atunci, mai intra sub incidenta legii mai sus dat fiind faptul ca la Art.4 (1) se mentioneaza cum ca:"Prevederile art. 1 -3 nu se aplica celor condamnati pentru infractiuni savarsite in stare de recidiva si celor care sunt recidivisti prin condamnari anterioare."
Art.1.- Se amnistiaza infractiunile pentru care Codul Penal sau legile speciale prevad o pedeapsa privativa de libertate pana la 4 ani inclusiv sau amenda.
Art.2. - (1) Se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoare de pana la 6 ani inclusiv, precum si pedepsele cu amenda, aplicate de instanta de judecata.
(2) Prevederile alin (1) se aplica indiferent de modalitatea de executare a pedepsei inchisorii dispusa de instanta.

Nu mi se pare corect ca unele persoane care au savarsit fapte mult mai grave si pentru care au primit pedepse mai mari sa beneficieze de lege iar cazuri ca cel de mai sus (2 ani cu suspendare pentru conducere fara permis + 1 an pentru santaj (fara acte de violenta, numai pe baza unor amenintari telefonice interceptate, cu privire la recuperarea unei sume de bani) sa nu intre sub incidenta legii.

Intrebarea mea este daca se gratiaza sau nu cazul de mai sus.
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Inchisoare cu suspendare picika picika buna in februarie 2011 am fost condamnat 10 luni inchisoare cu suspendare....intre timp am avut un alt proces si in martie 2011 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)
Decret de gratiere?? lung.raluca lung.raluca Stie cineva daca se fac gratieri colective? S-a semnat decret din partea presedintelui? Se pare ca s-a anuntat la stiri despre ceva gratieri dar din pacate ... (vezi toată discuția)
Penal nin-60-ct@yahoo.com nin-60-ct@yahoo.com Cîti ani de inchisoare se da la o pers. care e complice la furt , si fiind si recidivist ? ms... (vezi toată discuția)