Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie speciala si am cateva nelamuriri legate de obtinerea unei autorizatii de constructie
Tatal meu a decedat in urma cu cativa ani si am ramas ca mostenitori mama si doi fii pentru un teren de 900 mp si o casa Saptamana aceasta am inceput demersurile pentru succesiune in urma careia vom avea fiecare cote parti . Doresc sa extind si sa modernizez casa, lucru pe care dealtfel l-am si inceput . Astfel am obtinut un certificat de urbanism si am facut proiectele de arhitectura si rezistenta. Toate pe numele meu. Deoarece lucrarea de extndere devine deja vizibila as vrea sa scot autorizatia de constructie. Intrebarea mea este urmatoarea: pot obtine autorizatia de constructie pentru extindere si modernizare detinand numai o cota parte din proprietate daca ceilalti coproprietari declara ca sunt de acord cu acest lucru? sau care ar fi solutia cea mai buna intr-o astfel de situatie.
...daca in urma construirii se naste un imobil separat de cel existent cu nr cad separat cu acordul celorlalti puteti obtine aut de constr pe numele dvs...daca insa faceti adaugiri atunci prin accesiune acestea se pierd in imobilul principal si dumneavoastra urmeaza sa ridicati pretentii doar cu ocazia partajului...