avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum construiește nepotul casa pe o parte din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum construiește nepotul casa pe o parte din moștenirea mea

Eu si sora mea am mostenit o casa si terenuri,in urma succesiuniiNepotul vrea sa si faca casa,,cum ii pot fa acordul fara sa-i dau toata partea mea.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:33, 13 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs și sora sa ii faceti acte pe o porțiune de teren, necesară construirii.
S-a realizat dezbaterea succesorala.

Nu s-a procedat la impareala , cred, din expunerea dumneavoastra.

Cota-parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate poate fi instrainata, cu titlu gratuit sau oneros.

Nu este obligatorie sistarea starii de indiviziune ,prin imparteala.

Pentru perfectarea donatiei ori a vanzarii-cumpararii, este necesar sa aveti cadastru,intabulare.

Ulterior, dupa ce dobandeste cota-parte din dreptul de proprietate, proprietar fiind, dispune de dreptul de proprietate dupa cum doreste.

Asadar, poate edificata o constructie, existand o autorizatie de construire.

Imobilul poate fi edificata si in baza unui drept de superficie, instituit pe cale notariala, cu acordul dumneavoastra.

Oportun ar fi sa fie realizat partajul, pentru a sti exact intinderea lotului dumneavoastra, pentru a fi realizata constructie in conditii de siguranta.

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan mostenire golea_mara golea_mara Buna ziua, Socrul meu a avut succesiunea acum 4 ani ( ei sunt 7 frati) si i-au revenit 3000mp dintr-un teren extravilan. El detine un certificat de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate doar cu numele tatalui nu si al mamei iozi iozi Buna ziua, Mama si tata s-au casatorit in 1970, locuim impreuna toti trei in casa construita de parintii mei dar terenul pe care s-a construit casa era ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj MarianaMa MarianaMa Buna ziua.Am si eu o problema..Sunt casatorita de 27 de ani si acum as vrea sa divortez din cauza ca eu si sotul meu nu ne mai intelegem.Am aflat de curand ca ... (vezi toată discuția)