avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

LA MULTI ANI !!!!

Daca am inmatriculat,in 2007, masina platind taxa de inmatriculare ,se mai poate recupera taxa,avand in vedere ca au trecut 7 ani.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 20:44, 8 Ianuarie 2014
Nu, termenul de prescriptie extinctiva (adica termenul care stinge dreptul la actiune) pentru astfel de situatii este de 5 ani.
Nu inteleg,de ce nu pot recupera banii,daca taxa de poluare a fost ilegala,imi puteti arata articolul unde scrie ca nu se poate recupera.Va multumesc.
Este vorba de termenul de prescriptie fiscala pe care il gasiti in Codul de procedura fiscala. El se aplica atat organului fiscal cat si celor care solicita restituirea unor sume prevazute de art. 117, aliniat 1, litera d) din acelasi cod. Inca se pot naste discutii cu privire la sumele achitate spre exemplu in 2007 si 2008, daca instanta de judecata trebuie sa dea eficienta prevederii interne in ceea ce priveste interventia termenului de prescriptie de 5 ani sau, in virtutea prioritatii dreptului comunitar si al practicii jurisprudentiale a C.J.U.E., sa admita in continuare astfel de cereri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto eumaria81 eumaria81 Buna seara! Ma aflu si eu intr-o situatie mai delicata si va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi/raspunsuri. Am adus in Romania in 2008 un VW Passat (an fabr. ... (vezi toată discuția)
Taxa auto flavia_anamaria flavia_anamaria am citit intr-un ziar local despre scoaterea taxei de poluare...este adevarat ?si cum se poate inmatricula o masina adusa de dincolo fara taxa de poluare? (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto constantin61 constantin61 Am achitat taxa speciala auto de inmatriculare in iunie 2007.Care sunt sansele de recuperare?Locuiesc in Bacau (vezi toată discuția)