Buna ziua si La multi ani, tuturor!
Lucrez de 2-3 luni la un hotel, afacere de familie din tata in fiu, intr-un oras mediu.
Am semnat contract de munca pt.8 ore zilnic, sarbatori legale libere sau platite dublu in caz de lucru, obligatiile si drepturile angajatorului si ale angajatului sunt stipulate in contract. Nu am primit fisa postului. Postul este de receptioner hotel. Salariul e de 800 lei. Am primit banii dupa o luna doar pe primele doua saptamani, ..celelalte colege primesc la zi. Am solicitat patronului si a spus ca nu se poate, ca nu poate banca...etc..in conditiile in care nu am primit stat de plata niciodata. Programul este de 24 ore cu 72 ore (stiam de acesta si am acceptat), dar conditiile de lucru, des hotelul este unul de 3-4 stele, curat, luxos, conditiile de lucru nu sunt bune. Lucrez 24 de ore, dupa miezul noptii ne putem intinde pe o canapea, dar in lobby e frig, sunt calorifere dar nu fac fata, daca dau drumul la AC patronul ne cearta...etc. In plus, suntem controlate la sange in fiecare tura vine tot neamul, ba patronul ba fratii, si ne controleaza de parca am fura hotelul cu totul...eu, personal am lucrat si de Craciun 24 ore si p 27 dec. si pe 31 dec. de Revelion, si nu am primit nimic in plus..ba am primit mustrare ca mi-am adus copilul cu mine de la 12 noaptea ca sa nu fiu singura. Hotelul este neocupat de cateva saptamani bune, si nu se indura sa-l inchida pe motiv ca poate vine cineva...A avut un contract cu o firma de paza, si aveam buton de panica, in cazul in care se intampla ceva, venea firma de securitate...Eu scriu acum pentru ca nu ma simt deloc in siguranta noaptea intr-un hotel gol, in plus familia patroana face glume si da telefoane la 2, 3, 4 noaptea si doresc rezervari - s-a intamplat si in noaptea de Craciun..pun rudele, prietenii sa sune....e frustrant pentru mine sa lucrez pentru o asemenea familie...sa dau tot ce am mai bun (si am ceva experienta si carte...). Tura trecuta am facut curat cot la cot cu cameristele...ele au plecat dpa 8 ore, eu am ramas inca 16 singura...:( Intrebarea, rugamintea mea este sa aflu cateva pareri avizate..de platit, plateste...putin, dar plateste...eu as vrea banii la zi...pentru 2 saptamani nu am fost platita, desi am lucrat..mi s-a spus ca daca voi pleca, atunci voi primi si pe cel 2 sapt. Ce ma sfatuiti sa fac? E in regula cum se procedeaza? Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
chira_chiriac , utilizator
12:08, 6 Ianuarie 2014