avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi cu neplata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi cu neplata

Firma la care sunt angajata (privat) a decis ca ziua de luni sa nu venim la serviciu, spunand ca nu avem de munca, dar vor ca aceasa zi sa ne-o luam din concediu sau sa o recuperam sau SA NE CEREM o invoire neplatita.
Este LEGAL?
Stiam ca atunci cand nu pot oferi de munca sunt obligati sa plateasca cu 75 %!
Ma puteti ajuta cu un raspuns?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 5 Ianuarie 2014
Daca se pune problema recuperarii , atunci este posibil asa ceva .

Daca este vorba despre o invoire neplatita sau zi de concediu , atunci este sub semnul intrebarii legalitatea unei astfel de decizii din partea angajatorului.
Eu nu sunt avantajate de niciuna dintre cele 3 variante. Sunt obligata la aleg una dintre ele?
Obligatia nu o aveti in ultimele doua situatii.
Obligatia ar exista doar in situatia in care se decide recuperarea orelor de luni , asa cum a fost pentru bugetari zilele de 27, 30 si 31 decembrie 2013.
In situatia in care se decide recuperarea orelor de luni , asa cum a fost pentru bugetari zilele de 27, 30 si 31 decembrie 2013, trebuie sa ne fie comunicat in scris sau doar verbal?
Opinia mea este ca trebuie sa existe o decizie scrisa a angajatorului care trebuie sa va fie adusa la cunostinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dr. muncii - contract de munca determinat ioanandrei12 ioanandrei12 Buna ziua! Am urmatoarea situatie , institutia are angajati cu contract pe perioada determinata ce isi incheie contractul in data de 31.12.2024 . Data de 27 ... (vezi toată discuția)
Se poate acorda concediu de odihna peste cel prevazut in contractul colectiv de munca ? AndreiSuciu105 AndreiSuciu105 Buna, la data de 31 iulie 2017 aveam efectuate 12 zile din concediul de odihna. In contractul colectiv de munca ne sunt prevazute pana la 23 de zile de ... (vezi toată discuția)
Neacordarea concediului de odihna,a zilelor de recuperare si a zilelor de sarbatoare legale marinvasile marinvasile Buna ziua.Muncesc la o multinationala producatoare de cablaje electrice auto.La inceputul lunii decembrie am semnat o hartie prin care imi exprim acordul de a ... (vezi toată discuția)