Buna ziua,
In ce conditii nu sunt pasibila de evaziune fiscala daca las in apartamentul meu 3 rude grad 4 - studenti - pentru 5 luni fara sa imi plateasca, insa platind ei utilitatile?
Dovada ca imi sunt rude trebuie facuta?
Va sfatuiesc sa incheiati un contract de comodat asa cum scrie si @ynocentta, dar aveti mare grija la clauzele contractuale cu acele rude de gradul 'nshpe. Au mai patit-o si altii. Deocamdata dvs. sunteti proprietar si raspundeti de tot si de toate. Dintre toate rudele, numiti un "responsabil de camin", mergeti cu dansul la administrator, faceti-le cunostinta, schimbati nr. de telefon, rugati admi-ul sa va informeze din cand in cand cum sta treaba prin zona, inscrieti-ii in cartea de imobil a blocului. Nici chiar asa nu cred ca daca ar fi un control de la fisc, scapati basma curata...
Repet, stabiliti clar, de la bun inceput niste reguli, drepturi si obligatii. De obicei baietii isi achita consumatia, insa stau mai prost la capitolul disciplina. Atentionati-ii ca "bairamurile" se fac in alta parte. Va spun din experienta, La inceput sunt mielusei, apoi sa vedeti ce zmei devin - cum adica, nu pot si ei sa faca o mica distractie, in compania unor "colege"???
Dupa 5-6 luni, mai veniti pe-aici sa ne povestiti!
Bafta!