avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere contravenþionalã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere contravenþionalã

Bună seara,
Am mai multe întrebări.
1. Pentru o plângere contravenţională se plăteşte taxă de timbru? În conformitate cu OUG 80/2013 cred trebuie plătită o taxă de timbru de 20 lei.
2. Aceasta se achită la primăria de domiciliu a persoanei care introduce plângerea?
3. Taxa de timbru trebuie plătită înainte de introducerea plângerii sau mi se va pune în vedere la primul termen de judecată să o achit?
4. Este şi în această situaţie obligatorie participarea la şedinţa de informare privind medierea?

Vă mulţumesc,

Gheorghe Floroiu

Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2014
GheorgheFloroiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: GheorgheFloroiu , utilizator 17:32, 5 Ianuarie 2014
taxa de trimbru se achita anticipat, o atasati la contestie, in contul instantei unde va judecati.
nu este obligatorie medierea oricum ci doar informarea privind medierea.
Deci, înainte de a introduce la instanţă plângerea contravenţională, trebuie să particip la şedinţa de informare privind medierea, în caz contrar cererea mea fiind respinsă ca inadmisibilă?
ªedinţa de informare nu se face la cabinetul unui mediator?
informarea la mediere se pate face si de avocat sau judector. in cazul plangerilor contraventionale informarea nu este obligatorie
Vă mulţumesc doamnă avocat Antoanela Geamăn.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanþa competentã GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, Am două întrebări: 1. Ce instanţă este competentă să judece o cauză privind plata salariului de către angajator? 2. Este obligatorie ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, 1. În situaţia în care angajatorul nu a plătit salariile angajaţilor, poate fi formulată de către toţi angajaţii o cerere de chemare ... (vezi toată discuția)
Acþiune civilã GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, Am o serie de întrebări: 1. Dacă în urma efectuării actelor premergătoare de către organele de cercetare ale poliţiei, s-a dispus de ... (vezi toată discuția)