avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... PAD
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

PAD

Legea 260/2008 modificata si completata cu Legea nr. 243/2013 ,nu defineste locuinta clar (conform Legii114/1996 = Locuinţă: construcţie alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii. ),si nici părţile mobile ale acesteia (uşi, ferestre,luminatoare,mijloace de închidere şi protecţie etc).Ce pot intelege de aici : ca daca in urma unui cutremur se sparg numai termopanele,sau se deformeaza usa de la intrare nu sunt despagubit?
Ce fel de prejudicii trebuie sa produca "riscul asigurat" ca sa pot fi despagubit?Nu e detaliat nicaieri.
Cel mai recent răspuns: danuttan , utilizator 07:37, 23 Ianuarie 2014
La cel mai mic prejudiciu provocat de producerea unuia din cele 3 riscuri, sunteti despagubit in limita a maxim 20000 euro sau 10000 euro -cladire tip A sau B(polita nu are fransiza).
Regret dar n-am vazut nicaieri in polita sau in conditiile de asigurare ale PAD ,"cel mai mic prejudiciu".Da,acest lucru este prevazut in politele asigurarilor facultative,nu la PAD.Oricum multumesc ca dupa doua saptamani si multe insistente,m-a bagat cineva in seama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pad a locuinței acoperă daune de maximum 100.000 ... deusdat deusdat Asigurarea PAD a locuinței acoperă daune de maximum 100.000 lei= 20000 euro în caz de cutremur, adică mult sub prețul locuinței. Ce faci dacă daunele ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta facultativa Geom1 Geom1 Buna ziua, Locuinta este ipotecata in favoarea bancii si trebuie sa platesc anual o asigurare facultativa, in favoarea bancii, in functie de valoarea ... (vezi toată discuția)