avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu masina imprumutata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu masina imprumutata

Buna seara. In urma cu 1 luna am imprumutat masina (propiretatea firmei parintilor) unui prieten deuarece eu nu mai posed permis de conducere! Seara am plecat la club impreuna cu el intelegerea de acasa fiind sa lasa masina in parcarea clubului si sa se deplaseze spre casa cu taxiul. In acea seara eu m-am deplasat spre domiciliul meu cu taxiul , el ramanand in club. La cateva ore dupa plecarea mea am primit telefon ca acesta a intrat cu masina intr-un stalp. Acesta a parasit locul accidentului. Nu au fost victime sau alte masini implicate. Serviciul de Politie 112 a fost apelat de catre martori! A 2 a zi am fost cu acesta la Politie si am dat fiecare cate o declaratie. In declaratia lui spune ca a pierdut controlul....si ca imi va repara masina. Acum la 1 luna dupa eveniment acesta refuza implicarea in reparatul masinii! Ma puteti ajuta cu un sfat? Va multumesc! (vreau sa mentionez ca acest tanar nu are posibilitati prea mari materiale)
Cel mai recent răspuns: Moisa88 , utilizator 19:47, 10 Iulie 2019
Masina fiind "pe firma" nu este asigurata CASCO?

Daca tanarul prieten nu are posibilitati prea mari materiale iar parintii in calitate de administratori ai firmei proprietara a vehiculului nu il vor actiona in instanta pentru recuperarea prejudiciului nu va ramane decat sa va impacati cu gandul ca le-ati facut parintilor o gaura in bugetul firmei.
Daca i-ati spus amicului sa plece cu taxiul de la club trebuia sa va asigurati si sa ii luati cheile de la masina.
In conditiile in care dv ati avut incredere sa imprumutati bunul auto,automat v-ati asumat si eventualele consecinte cauzate de utilizatorul acestuia
Initial incercati amiabil sa solutionati
Daca persoana refuza solutionarea amiabila,in baza declaratiei de la politie unde recunoaste fapta si isi asuma responsabilitatea suportarii reparatiilor,desfasurati procedura prin mediator
Cheile i le-am lasat deuarece acesta tinea in masina cheile de la apartamentul unde trebuia sa inopteze si geaca sa.Vreaun sa mentionez ca acesta a consumat bauturi alcoolice a fost gasit pe starda de catre patrulele de politie inclusiv smurd acesta refuzand ingrijirile medicale. Nu a fost dus la analize...
Aspectele suplimentar mentionate demonstreaza ca persoana nu prezinta responsabilitatea minimum necesara sa ii acordati increderea si facilitatea utilizarii bunului auto
Ati mers pe incredere si acum suportati consecintele...ramane de recuperat prejudiciul cauzat la autoturism
Deci in concluzie imi pot recupera paguba pana la urma de la el!!?

Alte discuții în legătură

Reparaþie maºinã dupã accident. Vlad112 Vlad112 Bună ziua, Dati-mi voie sa incep cu inceputul. Intr o sambata seara am iesit cu prietenii in club unde am consumat bauturi alcoolice (inclusiv soferul). In ... (vezi toată discuția)
Raspundere salariat vornicu lumi vornicu lumi Buna seara,va deranjez cu o problema : Pentru o deplasare in strainatate(interes de serviciu) firma ia de la un prieten un mijloc de transport.Se conduce ... (vezi toată discuția)
Revendicare masina ursacheurse ursacheurse buna ziua, pot revendica masina mea de la un prieten? i-am imprumutat-o fara sa facem vreun contract, sau act semnat si acum nu mai mi-o restituie la cerintele ... (vezi toată discuția)