avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se desfiinteraza pensia anticipata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se desfiinteraza pensia anticipata?

Unchiul meu a aflat ca anul 2014 este singurul an cand barbatii mai pot iesi la pensie anticipat. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:45, 5 Ianuarie 2014
Nu credeti toate povestile pe care le auziti.
Pensia anticipata este prevazuta in Legea nr. 263/2010 actualizata la zi, dar in anumite conditii pe care trebuie sa le indeplinesca asiguratul.

ART. 62
(1) Pensia anticipată se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de prezenta lege. ....

ART. 65
(1) Pensia anticipată parţială se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum şi celor care au depăşit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.....


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vârsta minima si cotizatia realizata Natalbanat Natalbanat La vârsta de 62 de ani si 2 luni si cu cotizatia realizata de 23 de ani si 7 luni, un barbat poate iesi la pensie? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Condiile pensionarii anticipate la barbati ondina_onutz ondina_onutz Un barbat de 62 de ani ,cu o durata de cotizare de 19 ani se poate pensiona anticipat ? In cazul afirmativ, va beneficia de asistenta ( asigurare) medicala ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata sau de urmas gabrielvisan gabrielvisan Tatal meu face anul acesta 55 de ani. Are 30 ani pe cartea de munca. poate primi vreun fel de pensie? Mama mea are 10 ani pe cartea de munca cu grupa. a murit ... (vezi toată discuția)