avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Indreptarea erorii materiale din oficiu poate conduce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Indreptarea erorii materiale din oficiu poate conduce la curgerea unui nou termen de apel ?

In septembrie s-a comunicat hotararea in cauza continand in dispozitiv un alt nume decat numele reclamantului, hotararea respectiva fiind supusa apelului in termen de 30 de zile. S-a omis declararea apelului in termen legal. In decembrie instanta din oficiu a indreptat eroarea materiala strecurata in dispozitiv. Aceasta incheiere de indreptare din oficiu ne-ar putea da dreptul la depunerea apelului, impotriva hotararii ? deci poate sa curga un nou termen pentru declararea apelului impotriva hotararii? multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:44, 6 Ianuarie 2014
Indreptarea erorii materiale nu are nicun efect cu privire la apelul promovat.
Se poate declara apel impotriva incheierii de indreptare a erorii materiale in termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia si nu impotriva sentintei instantei de fond pe care nu ati atacat-o in termen procedural, pentru ca termenele curg distinct pentru fiecare de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta civila plin cu greseli pendre pendre Am divortat am primit sentinta civila plina cu greseli la data de nasterea copilului in loc de 06.05.2001 scrie 05.11.1993 peste tot. Langa asta mai trecut is ... (vezi toată discuția)
Data ramanere definitiva a unei sentinte de divort cafea1 cafea1 Buna. imi puteti spune care este data ramanerii definitive a unei sentinte de divrt in conditiile in care actiunea s-a inregistrat pe rolul judecatoriei la ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala larisa2685 larisa2685 Buna ziua am primit hotararea de divort care este cu apel,dar mi s-a gresit numele copilului care mi s-a incredintat.am depus cerere pentru corectarea ... (vezi toată discuția)