avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Recuperare bani fni
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Recuperare bani fni

Pentru recuperarea banilor de la fni trebuie facut un raport de expertiza extrajudiciara.Stie careva la ce valoare se stabileste suma de recuperat ?
Valoarea unitatii la data caderii fondului sau valoarea trecuta pe carnetul de investitor?Expertul trebuie sa calculeze si rata inflatiei sau doar sa certifice suma de atunci?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Flori Balasa , Evaluator 13:48, 26 Martie 2014
In cazul unei expertize extrajudiciare, expertul va raspunde documentat la toate obiectivele formulate de catre partea interesata, cu care incheie un contract de prestari servicii. Aceasta expertiza extrajudiciara, de regula, nu este avuta in vedere de catre instantele de judecata.
Daca este vorba de o expertiza tehnica judiciara, in cadrul unui proces aflat pe rol, expertul va raspunde documentat la toate obiectivele formulate de catre instanta de judecata. Obiectivele respective pot fi solicitate instantei de catre partile in proces si daca instanta le aproba, atunci acestea devin obligatorii pentru expert.
va multumesc dar daca partea interesata cu care are deja contract este pagubasul FNI,unde se poate adresa expertul avand in vedere ca pe site-ul AAAS(FOST AVAS-Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului)nu sunt informatii precise legate de aceste despagubiri si de asemenea internetul e plin de tot felul de bazaconii.
In primul rand trebuie sa afle de la CEC care sunt conditiile in care se poate face recuperarea banilor depusi la FNI. In prezent, dupa stiinta mea, CEC-ul nu mai acorda despagubiri.
Pentru dobanzi trebuie sa se intereseze la Banca nationala, iar pentru inflatie, la Institutul national de statistica.
Un expert tehnic judiciar cunoaste care sunt documentele utile pentru a raspunde la obiectivele fixate.
Un expert nejudiciar poate intampina greutati in cunoasterea acestor documente utile si sa va furnizeze date eronate.
Recuperarea banilor FNI de la AAAS se va face: ''.....sumele efectiv investite, indexate cu rata inflaţiei începând cu data de 24 mai 2000 şi până la achitarea lor, conform numărului de unităţi de fond investite de fiecare parte civilă, executarea făcându-se pe baza prezentării certificatului de investitor în original''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul unitatitlor f.n.i. Florinciri Florinciri Daca nu este prea complicat, cum se calculeaza o unitate FNI conform sentintei 423/2007, inmultit cu ce indicativ? (vezi toată discuția)
Trebuie sa fac o expertiza extrajudiciara pentru un investitor ... Cristescu Luminita Cristescu Luminita Trebuie sa fac o expertiza extrajudiciara pentru un investitor FNI. Pentru depunerea dosarului in vederea recuperarii investitiei este necesar aeasta ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza pentru a fi despagubit intr-un dosar fni necmar necmar In urma procesului FNI in dosarul NR. 24632/3/3006 TRIBUNALUL BUCUREªTI – SECŢIA A II- A PENALÃ s-a dat o hotarare de despagubire : Constată ... (vezi toată discuția)