In cazul in care am importat niste produse care erau ambalate in cutii de carton avem obligatia declararii lunare a cantitatilor de ambalaje introduse pe piata ?
Daca am facut acest lucru in luna Noiembrie 2013,trebuie sa incepem declararea acestora la Fondul pentru mediu?
In caz afirmativ va rog sa-mi precizati daca calitatea de ,,Contribuabil" se dobandeste la data depunerii primei declaratii la AFM sau este necesara o solicitare anterior depunerii declaratiei lunare cu ambalajele de import /introduse pe piata ?Va multumesc.
Da, aveati obligatia raportarii cantitatii de deseuri introduse pe piata, si sa efectuati plata.
Trebuie sa depuneti declaratia (mai bine mai tarziu decat niciodata, ca urmeaza penalitatile) fara o notificare prealabila. Exista si un program la Mediu care va faciliteaza acest lucru(il gasiti pe site)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.