avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art.215 C.p.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art.215 C.p.

Buna ziua.Am si eu o mica intrebare.
In anul 2012,am inselat o persoana cu suma de 140 lei prin posta romana,in luna noiembrie a anului 2013 am fost chemat pentru a rezolva problema ,i-am restituit persoanei in cauza suma de 140 lei.Acum,am primit o citatie pentru proces cu partea vatamata ..Articolul este 215 C.p ,din cate am citit pedeapsa este de la 6 luni la 5 ani ,ceea ce ma sperie foarte tare.Nu stiu la ce sa ma astept,speram sa gasesc un raspuns aici.Va multumesc
Faptul că ați achitat deja paguba, constituie o circumstanță atenuantă și, ca urmare, ați putea obține minimul de pedeapsă, chiar o pedeapsă cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sau, cu mai mult noroc, doar o amendă administrativă , de la procuror.
 Recunoaşterea faptei şi acoperirea parţială sau integrală a prejudiciului în timpul soluţionării cauzei conduce la: -individualizarea pedepsei cu posibilitatea suspendării executării pedepsei, condiţionate sau sub supraveghere, în raport de circumstanţele personale ale făptuitorului (situaţie familială,continuarea studiilor, existenţa unui loc de muncă)
Aveti sanse la o amenda administarativa este parerea mea, banuiesc ca citatia este primita de la politie sau parchet, nu ati specificat nimic de inceperea urmaririi penale, prezentare de material.
nici amenda administrativa...conform noului cod penal impacarea pertilor inlatura raspunderea penala
Nenea Oltule, stiu ca este subiectul preferat ”inselaciunea si NCP”dar sa il vedem intai in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa de 4 ani cu executare pentru inselaciune ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu doua nelamuriri..fara a intra prea mult in detalii as dori sa va intreb daca vi se pare justificata poate prin comparatie, o pedeapsa de 4 ... (vezi toată discuția)
Legea penala mai favorabila - controverse privind circumstantele si individualizarea pedepsei cezarad cezarad Am o nelamurire legata de modul in care se aplica legea penala mai favorabila in ceea ce priveste anumite institutii de drept penal, in special in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru vatamare corporala din culpa elenamuscalu elenamuscalu ce pedeapsa primeste inculpatul pentru vatamare corporala din culpa?mai exact victimei i s-a amputat membrul inferior in urma accidentului produs de ... (vezi toată discuția)