Buna ziua.Am si eu o mica intrebare.
In anul 2012,am inselat o persoana cu suma de 140 lei prin posta romana,in luna noiembrie a anului 2013 am fost chemat pentru a rezolva problema ,i-am restituit persoanei in cauza suma de 140 lei.Acum,am primit o citatie pentru proces cu partea vatamata ..Articolul este 215 C.p ,din cate am citit pedeapsa este de la 6 luni la 5 ani ,ceea ce ma sperie foarte tare.Nu stiu la ce sa ma astept,speram sa gasesc un raspuns aici.Va multumesc
Faptul că ați achitat deja paguba, constituie o circumstanță atenuantă și, ca urmare, ați putea obține minimul de pedeapsă, chiar o pedeapsă cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sau, cu mai mult noroc, doar o amendă administrativă , de la procuror.
Recunoaşterea faptei şi acoperirea parţială sau integrală a prejudiciului în timpul soluţionării cauzei conduce la: -individualizarea pedepsei cu posibilitatea suspendării executării pedepsei, condiţionate sau sub supraveghere, în raport de circumstanţele personale ale făptuitorului (situaţie familială,continuarea studiilor, existenţa unui loc de muncă)
Aveti sanse la o amenda administarativa este parerea mea, banuiesc ca citatia este primita de la politie sau parchet, nu ati specificat nimic de inceperea urmaririi penale, prezentare de material.