avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ocupare abuziva a unei locuinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ocupare abuziva a unei locuinte

Buna,

Am nevoie de putin ajutor in urmatoarea speta:

Este ocupat abuziv un imobil (o casa in constructie) de catre o terta persoana.
In aceasta situatie, ptr evacuarea persoanei din imobil de catre persoana de drept (propietarul terenului si a imobilului in constructie) este suficient sa formuleze o plangere penala catre parchet intemeiata pe art 220 c.penal (tulburare de posesie) ???

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
Flavius1984, utilizator
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 13:06, 6 Ianuarie 2014
Daca vreti dati ceva detalii, cum s-a ajuns in situatia asta?
In fapt, faptuitorul este ruda cu propietarul (cumnat) care este plecat in alta tara pentru a lucra.
Avand cunostinta ca propietarul este plecat din tara pe o durata de 8 luni de zile ,a ocupat propietatea fara consimtamantul acestuia din urma, chiar daca atunci cand a venit in tara ia adus la cunostinta sa paraseasca propietatea, lucru care nu sa intamplat nici in prezent.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
Flavius1984, utilizator
Solutionare mai rapida ar fi cerere pentru evacuare
dacă puteti evita penalul, e bine : dureaza ani de zile.Ati putea recurge (printre altele) la o actiune civilă, este mai eficace si mai repejioară : Ordonanta Presedintială. Necunoscând exact motivul, nu pot da mai multe informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura executare silita marianu marianu poate sa ma indrume cineva intr-o problema in care am intrat fara sa stiu ,am cumparat un apartament in brasov cu 2 camere in data de 29 07 2009..inainte de ... (vezi toată discuția)
Evacuare cretu49 cretu49 Sora mea a inchiriat apartamentul meu cad eu nu ma aflam in tara. A incasat suma de 500 euro ( a emis o chitanta) pe 2 luni si a promis ca se va semna un ... (vezi toată discuția)
Evacuare ocupanti Antik Antik Buna seara, Am mostenit un imobil in cota de 100%,detin cadastru,intabulare si toate cele. Pe linga acestea am mostenit si niste ocupanti care au carti de ... (vezi toată discuția)