avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare ocupanti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare ocupanti

Buna seara,

Am mostenit un imobil in cota de 100%,detin cadastru,intabulare si toate cele.
Pe linga acestea am mostenit si niste ocupanti care au carti de identitate pe aceasta adresa si doar atat.

Cu scap de ei din casa cat mai rapid ?

Am gasit pe net multe solutii ,iar cea pe care o prezint mai jos poate pune pe fuga ocupantii,macar de frica dosarului penal.

1. Notificare prin executor judecatoresc ca in termen de 5 zile sa elibereze imobilul,precum si mentiunea ca, in calitate de nou propietar nu mai tolerezi ocuparea fara drept a locuintei.
2.Dupa scurgerea celor 5 zile, plangere pentru tulburarea folosintei si posesiei locuintei.

o seara buna
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 09:19, 6 Septembrie 2016
Faceți o notificare și, dacă nu părăsesc imobilul de bună voie, formulați o acțiune de evacuare.
Multumesc, pe civil lumea nu se mai sperie deoarece procesele pot dura chiar si 1,5 ani cu ajutorul unor avocati iscusiti. Ma tem in contextul unui proces civil, ca, ocupantii se vor bucura in continuare de bunul ocupat.

De aceea tind sa merg pe latura penala unde elementele constitutive ale infractiunii de tulburarea de folosinta si posesie se intrunesc de minune. Infractiunea este de grup,au montat o usa care desparte terenul in doua si multe alte aspecte.

am depus o actiune in evacuare dar ma umplu de nervi cu termenele. Daca facem un exercitiu de imaginatie,ar fi ca si cum : bunicul ti/a dat o capra plina de paduchi, iar paduchii refuza sa paraseasca blana caprei pana vine vara,astfel ,cand vara va veni, te vei trezi cu o capra plina de bube de la muscaturile paduchilor.
Nu aveți de a face cu tulburare de posesie având în vedere că respectivii sunt chiriași cu carte de identitate deci ei nu au intrat cu forța pe propr. respectivă ci au închiriat de la stat acea locuință.
Prin proces verbal de predare primire a imobilului , la finele acestuia trebuie să fie scris cât timp sunteți obligat să mențineți în drepturi chiriași respectiv(conf. legislației -5 ani) Vedeți că există și jurisprudența CEDO , cu privire la respectarea dreptului propr. și impunerea unui timp rezonabil pentru a face demersurile necesare în vederea rezolvării sit. lor locative.
Apelați la un avocat, nu aveți treabă cu penalul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma faci sa bufnesc in ras de dimineata. O data ce cu mine nu au o intelegere scrisa,se numeste ocupant tolerat ,pentru a intruni elementele de baza ale infractiunii de tulburare va trebui sa/i incunostintez prin notificare mentionand ca nu/i mai tolerez,comf.CPP.

Cred ca nu ai inteles bine speta, am mostenit de la bunicul meu nu de la statul roman.

Nota: tulburarea de posesie poate avea si o forma pasnica,nu este neaparat sa fie savarsita prin forta,violenta.

pentru cultura dvs generala: cartea de identitate nu constituie drept de locatiune.
sa iti explic babeste.... defunctul pe timpul vietii sale a tolerat niste persoane sa locuiasca in imobil facandu/le buletine pe adresa.
Apoi eu am mostenit cu dinsii in imobil. Deci nu exista nici un raport de inchiriere cu mine.
In acest moment eu sunt in drepturi depline.

Intrebare > Unde este dreptul meu de a ma bucura de folosinta si posesia bunului dobandit ?

De aceea spun ca,imi tulbura folosinta bunului prin refuzul de a parasi de indata bunul ocupat, deoarece in calitate de mostenitor/propietar le/am sugerat sa paraseasca imobilul si spunandu/le ca eu nu/i mai tolerez.

Cei de la judiciar de la politie mi/au recomandat inainte de a face plangerea penala ,sa fac o somatie in scris catre ocupanti. Daca cei somati nu se vor comforma,putem vorbi de o intentie in ocuparea abuziva si de o incalcare a propietatii.

Deci chestiunea este penala draga consultant.







Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)
Procedura executare silita marianu marianu poate sa ma indrume cineva intr-o problema in care am intrat fara sa stiu ,am cumparat un apartament in brasov cu 2 camere in data de 29 07 2009..inainte de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna a fi in posesie? serg2001 serg2001 Nu imi este foarte clar ce inseamna posesie a unui imobil. Eu am cumparat o garsoniera si o alta persoana a capatat drept de uzufruct viager. Prima ... (vezi toată discuția)