avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare ocupanti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare ocupanti

Buna seara,

Am mostenit un imobil in cota de 100%,detin cadastru,intabulare si toate cele.
Pe linga acestea am mostenit si niste ocupanti care au carti de identitate pe aceasta adresa si doar atat.

Cu scap de ei din casa cat mai rapid ?

Am gasit pe net multe solutii ,iar cea pe care o prezint mai jos poate pune pe fuga ocupantii,macar de frica dosarului penal.

1. Notificare prin executor judecatoresc ca in termen de 5 zile sa elibereze imobilul,precum si mentiunea ca, in calitate de nou propietar nu mai tolerezi ocuparea fara drept a locuintei.
2.Dupa scurgerea celor 5 zile, plangere pentru tulburarea folosintei si posesiei locuintei.

o seara buna
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 09:19, 6 Septembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Stimate domn, va rog din suflet apelati la un avocat, macar pentru o discutie amarata, unii le fac gratis, altii platite, insa aveti mare nevoie. Asta pentru ca sunteti pe cale sa infaptuiti... fapte. Mari. Si penale.
Verificati denuntarea calomnioasa, ca sunteti tare aproape sa primiti o condamnare.
Prima pagina a discutiei, pe care aratati dv. diverse chestiuni juridice, nu are legatura cu dreptul roman si european in asa masura, incat nu stiu unde sa va spun ca ati gresit. Va spun doar ca nu prea am vazut chestiuni corecte juridic, imi consuma mai putin timp.

Constitutia Romaniei, respectata in cazul acesta cu tot cu protectia proprietatii si toate celelalte drepturi personale nepatrimoniale (ca dreptul la viata privata, spre exemplu), nu inseamna ca daca ai o proprietate faci ce vrei tu pe/in ea. Nu inseamna ca din regulile de folosinta a proprietatii tale pot face parte chestiuni de genul: aici nu se respecta dreptul la un domiciliui al persoanelor sau aici se calca in picioare drepturile elementare ale omului.

Ca sa vi se tulbure posesia, inseamna ca dv. trebuia sa aveti posesia. Posesia nu e o hartie, ci inseamna sa fi stat, maturat, trait, sapat, ingrijit terenul si/sau casa cu pricina. Daca aveti 10 sau 157 de hartii pentru casa respectiva, niciuna nu va asigura posesia.
Asadar, dv. nu aveati posesia ori folosinta aceluui imobil. Cum sa va tulbure niste oameni CARE AVEAU POSESIA proprietatii dv., o posesie pe care dv. nu o aveati.
Uite-asa obtin oamenii niste termene mai lungi in instanta civila, ca oameni ca dv. actuioneaza in necunoasterea legii. Ca altfel, obtineati hotarare de evacuare in 2 luni si-i scoteati afara la 01.03.

Cat despre alte tari mai mult ori mai putin comuniste, au fost cazuri in multe tari europene in privinta dificultatii de evacuare a ocupantilor fara drept. Cu toate astea, legea europeana cere, in continuare, hotarare civila de evacuare. Cu penal sau fara, tot cu hotarare civila puteti face evacuarea.

Cat despre altele spuse de dv. pe prima pagina, ocupantul tolerat nu e abuziv. Asa e in legislatia si limba romana, tolerat inseamna admis, permis, suportat. Cum puteti spune ca face o infractiune o persoana care sta acolo tolerat, suportat, permis de dv.? Nici logica nu are, darmite suport legal.
Tulburarea de posesie nu poate avea forma pasnica sau culoare verde ca asa vrem noi; ea e asa cum zice Codul penal, nu cum ne imaginam noi.
In acest moment dv. nu aveti drepturile chiar depline; teoretic, ati putea, practic, va lipseste posesia, folosinta, uzul, fructul...

Va rog, pentru binele dv., contactati un avocat. Ca sa nu va faceti probleme.

:offtopic: Va rog sa nu mai folositi remarce paternale, atotstiutoare, incalcati Regulamentul de postare. Multumesc.
Conform art.256(2) NCP actiune penala ptr.tulburarea de posesie se pune in miscare la plangerea prealabila a presoanei vatamate.Conform art.296 (1)NCPP"Plangerea prealabila trebuie sa fie introdusa in termen de 3 luni din ziua in care persoana vatamata a aflat despre savarsirea faptei."Ca atare, nu mai puteti formula plangere prealabila daca a trecut termenul de 3 luni , deoarece s-a prescris termenul ptr. raspundera penala ptr.infractiunea de tulburare de posesie.Pe cale civila,puteti formula cerere de evacuare potrivit procedurii prevazute de art.1034-1049 NCPC Evacuarea din imoilele folostie sauocupate fara drept.
Iata ca am tinut minte aceste discutii si revin in scop informativ pt. ca alte persoane in situatia mea sa fie informate .
Litigiul este si de natura civila dar si penala.
Procurorul a dat inceperea urmaririi penale la plangerea mea de tulburarea posesiei si distrugere, cu toate ca pe cale civila exista o actiune in evacuare pe cale speciala.

Elementele constitutive ale infractiunii de tulburarea posesiei in acest caz este refuzul de-a parasi la cererea celui in drept si intentia de-a poseda fara drept. Comodatul gratuit iese din acest caz deoarece nu l-am dat eu ,iar notificarea prin executor anuleaza tolerarea acestora.
Elemente constitutive la distrugere sunt, impiedicarea luarii masurilor de conservare si aducerea in stare de nefolosinta a bunului.
Pentru ca actiunea penala sa aibe succes trebuie si o actiune pe civil in daune.

Deci ,aceste tipuri de spete au un caracter civil dar si penal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)
Procedura executare silita marianu marianu poate sa ma indrume cineva intr-o problema in care am intrat fara sa stiu ,am cumparat un apartament in brasov cu 2 camere in data de 29 07 2009..inainte de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna a fi in posesie? serg2001 serg2001 Nu imi este foarte clar ce inseamna posesie a unui imobil. Eu am cumparat o garsoniera si o alta persoana a capatat drept de uzufruct viager. Prima ... (vezi toată discuția)