avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare ocupanti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare ocupanti

Buna seara,

Am mostenit un imobil in cota de 100%,detin cadastru,intabulare si toate cele.
Pe linga acestea am mostenit si niste ocupanti care au carti de identitate pe aceasta adresa si doar atat.

Cu scap de ei din casa cat mai rapid ?

Am gasit pe net multe solutii ,iar cea pe care o prezint mai jos poate pune pe fuga ocupantii,macar de frica dosarului penal.

1. Notificare prin executor judecatoresc ca in termen de 5 zile sa elibereze imobilul,precum si mentiunea ca, in calitate de nou propietar nu mai tolerezi ocuparea fara drept a locuintei.
2.Dupa scurgerea celor 5 zile, plangere pentru tulburarea folosintei si posesiei locuintei.

o seara buna
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 09:19, 6 Septembrie 2016
Una e sa-i iei in spatiu pentru buletin si alta e sa ai un contract de inchiriere valabil.
Este o varianta discutata pe aici cu firma de paza, insa firma de paza va fi amendata de politie din faptul ca nu permite accesul persoanelor in incinta in care isi au domiciliul,si eu voi fi amendat. Oricum le-am taiat apa si curentul,canalizarea,si le-am spus celor de la firma de gunoi sa nu mai ridice decat gunoiul meu.

Mai sunt cateva variante: sa solicit autorizatie de consolidare sau demolare ,ceea ce va rezulta un act administrativ. Apoi actiune in instanta,precum ocupantii ma incurca sa indeplinesc actul administrativ.Asa ceva se judeca la urgenta.

Sau sa inchiriez .

Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2015
Antik, utilizator
GermanAlex a scris:

Angajati o firma de paza care permite iesirea dar nu intrarea in spatiu.


Interesanta ideea, dar: vor chema ei Politia ca nu li se permite accesul in "domiciliu"... cel din CI !!! ...si ca in casa au valori sau medicamente de absoluta nevoie ( insulina, etc. )
Ati inteles, da ? Iese cu scandal mare... Politia va obliga firma de paza sa ii lase inauntru ...
Antik a scris:

sa iti explic babeste....


Eu o sa incerc sa-ti explic "batraneste", nu "babeste", ca referirea la sex nu este "politically correct". :)

Iti inteleg frustrarea. Daca idivizii erau purici, cum dai exemplu cu capra, era simplu: dadeai cu DDT. Dar ei sunt oameni si au niste drepturi, iti place sau nu, stipulate de lege; legal acolo este domiciliul lor! Domiciliul, nu o sa-ti vina sa crezi, legal, inseamna si cortul in care esti cu familia la munte, politistul nu va intra nici acolo decat respectand legea, adica cu mandat.

Intr-o vreme, la Paris, pe vremea lui Miterand, multe apartamente erau nelocuite. Asta fiindca legislatia era atat de dezechilibrata in favoarea chiriasului ca, odata intrat, practic nu mai puteai sa-l dai afara; de pilda daca isi pierdea locul de munca, si nu-ti mai platea chiria, era ok. Si decat sa ti-l iei de suflet, mai bine renuntai la inchiriere.

Nu te-ai intrebat de ce nimenea nu se inghesuie sa cumpere casele scoase la vanzare de banci pe preturi foarte mici? Stii cine le cumpara in final? Bastanii. Ca ei au "metodele" lor de a face datornicul sa se mute.

SI, la limita, daca intr-o zi cand vii acasa, gasesti casa ocupata de o "defavorizata" cu 10 "minori" - aveam niste termeni mai sugestivi dar nu vreau sa incalc regulamentul :) -, stii ca politia nu se baga daca nu tulbura linistea publica? Va trebui sa-i evacuezi tot prin procedura care ti s-a recomandat, dar sa nu fie iarna, vor veni televiziunile, care te vor infiera ca dai afara in strada o mama cu 10 copilasi, etc.

Sper ca ti-am mai descretit fruntea putin si ai inteles ca nu o sa-ti fie usor. Daca erai in State, era mai simplu... You know what I mean. :D
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2015
hotumattua, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)
Procedura executare silita marianu marianu poate sa ma indrume cineva intr-o problema in care am intrat fara sa stiu ,am cumparat un apartament in brasov cu 2 camere in data de 29 07 2009..inainte de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna a fi in posesie? serg2001 serg2001 Nu imi este foarte clar ce inseamna posesie a unui imobil. Eu am cumparat o garsoniera si o alta persoana a capatat drept de uzufruct viager. Prima ... (vezi toată discuția)