avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... somatie de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

somatie de plata

Doresc sa stiu daca pentru a formula o cerere de emitere a ordonantei ce contine somatia de plata este absolut necesara notificarea de plata formulata de promitentul cumparator impotriva promitentului vanzator privind mentiunea din antecontract "In situatia in care subscrisa promitenta vanzatoare nu va prezenta actele neesare in original la momentul incheierii in forma autentica a contractului de vanzare-cumparare privind apartamentul,prezentul antecontract de vanzare-cumparare se va rezilia de drept si partile vor fi puse in situatia anterioara,cu obligatia promitentului vanzator de a restitui dublul avansului primit".
Sau este suficienta notificarea promitentului vanzator in vederea unei concilieri.

Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 16:22, 8 Aprilie 2009
lukacs a scris:

buna,
daca am inteles eu bine este vorban de un antecontract incheiat la notarul public.... in care exista acea prevedere???!!!!
partea frumoasa cu contractele incheiate de notarii publici si care constata debite in bani este ca acestea sunt titluri executorii.....deci puteti merge direct la executorul judecatoresc.....acesta il va soma pe vanzator....

La ce somatie va referiti? O somatie de executare a obligatiei de a face cu rol de punere in intarziere? Eu i-as spune notificare si executorul doar o comunica. Sau la o somatie de plata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de reconciliere manuelle manuelle Ma puteti ajuta cu un model de proces verbal ce trebuie incheiat in urma reconcilierii directe? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Proces verbal conciliere stanceni stanceni Buna ziua! Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de proces verbal conciliere?! Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Proces verbal conciliere directa Nadina1976 Nadina1976 Buna ziua, am si eu o intrebare.Stiti cumva daca dupa intalnirea de conciliere directa intre doua firme , procesul verbal trebuia semnat de ambele parti in ... (vezi toată discuția)