avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de uzufruct

buna ziua!va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste dreptul de uzufruct pe care l are tatal meu la casa mea.acum cativa ani am cumparat de la tatal meu casa lui parinteasca printr un act notarial de vanzare cumparare si am fost de acord eu si sotul meu sa semnam pentru el dreptul de uzufruct.ce trebuie sa fac ca sa vand casa copilului meu minor?am nevoie de acordul tatalui?tatal meu are dreptul sa ia alte persoane in spatiu locativ?ce drepturi are el la casa si ce drepturi nu are?multumesc
Uzufructul viager ofera uzufructuarului un drept de posesie si folosinta.E o simpla detentie precara (proprietatea e golita de mare parte din atributele sale, nudul proprietar avand doar dreptul de dispozitie, juridica si materiala ).

Dreptul de uzufruct trebuie respectat.Poate fi instrainata nuda proprietate.

In situatia in care uzufructuarul renunta la dreptul sau de uzufruct, proprietate este deplina, dreptul de proprietate poate fi instrainat.



Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate si dreptul de uzufruct viager orhidea orhidea ce inseamna sa fiu nud proprietar impreuna cu fratele meu,in urma decesului mamei mele,iar tatal meu a primit dreptul de uzufruct viager (vezi toată discuția)
Drepturile uzufructuarului in asociatia de proprietari cyan cyan In conditiile in care uzufructuarul a fost membru in asociatia de proprietari si continua sa locuiasca in imobil, mai are drepturile prevazute de Legea ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat două imobile ca nud proprietar, fără să știu în acel moment ce înseamnă asta. ce drepturi am cât timp uzufructuarul este în viață? mrctm mrctm In 2016 am cumparat prin contract de vanzare-cumparare o casa si un teren de la persoana cu care am convietuit in concubinaj 16 ani. Cand am incheiat ... (vezi toată discuția)