avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema cu actele masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema cu actele masinii

buna ziua , m-am dus la cineva care se ocupa cu inmatriculari masina pentru a obtine numere provizorii , (rosii) si i-am dat toate actele masinii , si acum citeam pe net ca acestea se pot da doar propietarului , pentru altcineva trebuie procura la notar.precizez ca nu am facut nici o procura nu am facut nici un act nimic. e in regula ? e legal ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:12, 6 Ianuarie 2014
Numerele provizorii se obtin de la politie si nu la cei care se ocupa cu inmaricularile.
Bineinteles ca placutele se elibereaza numai proprietarului sau unei persoane imputernicite.
doamne , normal ca de la serviciul inmatriculari se elibereaza numerele nu de la firma care se ocupa cu inmatriculari , am apelat la firma pentru a nu mai pierde timp pe la cozi si ghisee , si firma mi-a zis ca obtine ea pt mine aceste nr , dar nu am facut nici o procura la notar nimic . cum e posibil sa le obtina asA/
Scuze, am inteles eronat!:sorry:
Pentru a putea depune documentele in vederea obtinerii placutelor de inmatriculare si a le ridica apoi de la serv. inmatriculari trebuie sa existe intre dvs. si firma respectiva incheiat un contract/conventie/imputernicire prin care o autorizati sa faca diligentele necesare in locul dvs..
Trebuie sa existe in mod cert o imputernicire ptr efectuarea operatiunilor in locul dvs.. Prezentarea unei chitante care dovedeste ca i-ati achitat prestarea acestui serviciu nu constituie dovada unei imputerniciri.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate rin82 rin82 Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva ,eu miam scos numere provizorii de doua ori iar dupa aceia nu am mai mers sa-l scot si pe al treilea si miam pus ... (vezi toată discuția)
Taxa auto mihaela daniela mihaela daniela buna dimineata!am si eu o intrebare am cumparat o masina din Germania si zilele viitoare ii voi face RaRul apoi voi incepe procedurile de inmatriculare dar nu ... (vezi toată discuția)
Probleme pe care le poate avea un fost propietar auto in noua legislatie rutiera eugeniusro eugeniusro Sa expun datele initiale, am vandut un autovehicol VW Passat model 92 in decembrie anul trecut cu contract vanzare cumparare facut la o firma autorizata pentru ... (vezi toată discuția)