avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit vandut dupa decesul titularului, raspunderea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Credit vandut dupa decesul titularului, raspunderea societatii asiguratoare

sotul meu a avut uncredit de nevoi personale la o banca,ldupa 3 ani de la obtinerea creditului a decedat intr-un accident de munca.creditul a fost asigurat dar banca a primit bani cu intarziere(2anisi ceva)in acest timp eu am sistat platile din motive financiare.in septembrie am primit o notificare de la o firma recuperatoare cu o anumita suma de bani in conditiile in care creditul a fost acoperit in totalitate.banca a motivat restanta din luna decesului pana a achitat asiguratorul(2ani) ce trebue sa fac pentru a scapa de executare care va veni la un moment dat. va multumesc anticipat.
Raspunderea asiguratorului se naste din momentul producerii evenimentului asigurat (data decesului sotului), prin urmare asiguratorul este cel care raspunde si tb sa platesca intreg prejudiciul, inclusiv dobanzile care au curs pana la data achitarii creditului si accesoriilor.
Daca se ajunge la executarea silita, puteti formula contestatie la executare.
In cadrul contestatiei la executare cereti introducerea in cauza a asiguratorului, acesta este cel ce trebuie sa plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces persoana titular credit tinaa tinaa buna ziua. va rog sa imi spuneti ce sanse sunt ca un credit de nevoi personale asigurat sa fie recuperat de la firma de asigurari in cazul in care s-a anuntat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in februarie 2019,mi-a murit sotul. după inmormantare, ... Irina. Popescu Irina. Popescu Buna ziua. In februarie 2019,mi-a murit sotul. După inmormantare, la data salariului acestuia, am folosit suma de 2800 lei, suma ce am crezut-o ultimul ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru un credit de nevoi personale in cazul in care nu ai nici un bun ori salariu Dumieli Dumieli Ce se intampla daca nu ai bunuri ce se pot executa.. sotul are un credit de nevoi personale luat cu buletinul, fara ipoteca.. a platit ratele pana in clipa in ... (vezi toată discuția)