Buna ziua. In februarie 2019,mi-a murit sotul. După inmormantare, la data salariului acestuia, am folosit suma de 2800 lei, suma ce am crezut-o ultimul salariu al sotului meu, conform fluturasului primit. Se pare ca am folosit o suma din descoperitul de cont, de existenta caruia nu aveam cunostinta. Fusesem la banca sa anunt decesul sotului, pt ca avea un credit asigurat, am lasat datele mele de contact, am completat cererea pt asigurare. Astazi, dupa 1 an si 10 luni, am gasit in cutia postala o scrisoare de la banca BCR prin care sunt anuntata ca am de platit aproximativ 9000 de lei, reprezentand acea suma de 2800 de lei plus dobanzile. Ba mai mult, scrie ca nu s-a putut lua legatura cu sotul meu la telefon si ca a fost cautat si acasa. Este perfect adevarat ca acea suma a fost din descoperit, pt ca ultimul salariu al sotului meu si un ajutor de inmormantare mi-a fost adus de colegi, mai tarziu. Intrucat nu dispun de aceasta suma, cum ma sfatuiti sa procedez? Mi se pare nedrept ca nu am fost anuntata cand suma nu comporta penalitati asa mari si dobanzi, mai ales ca am lasat toate datele. Pot negocia scaderea dobanzilor? Pot cere sa se transforme datoria intr-un credit pe numele meu? Nu am posibilitatea sa platesc. Ce ma sfatuiti?
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Negociați o plată eșalonată. Dacă refuză, va trece la executarea silită. Dacă ați scos banii din cont după decesul soțului problema devine cam complicată.
Sau o altă variantă pe care dvs ați agrea-o, scoateți de la o altă bancă un credit de nevoi personale și achitați datoria de la banca asta cu care acum aveți probleme.
Dar vă spun din start să știți că o negociere a penalităților și dobânzilor, nu veți obține. La profit nu renunță nimeni, iar băncile obțin profit din dobânzi și comisioane.