avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Contestarea în instanțã a unei decizii de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Contestarea în instanțã a unei decizii de imputare

Sunt functionar public. Am primit o decizie de imputare a unor sume constatate de Curtea de Conturi ca nelegale (spor) dupa ce Curtea de Apel a respins recursul institutiei (sentinta definitiva si irevocabila) si obliga conducerea institutiei la stabilirea prejudiciului si recuperarea sumelor. Se spune ca decizia poate fi atacata in termen de 30 zile de la comunicare la instanta judecatoreasca competenta. Care e aceasta instanta competenta unde pot depune contestatie? Ce imi ramane de facut ca sa nu imi opreasca banii din salariu? In decizie spune ca la suma fabuloasa pe care o am de returnat mi se aplica ,,dobanda legala renumeratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti stabilita de BNR" Ce inseamna asta mai exact? Este legal si corect? Pentru ca drept va spun cu toata onestitatea ca nu e.
Cel mai recent răspuns: Cristinabv , utilizator 09:02, 7 Ianuarie 2014
Ceea ce a scris angajatorul dvs. în decizia de imputare este o prostie. Decizia este un act administrativ și, ca orice act administrativ, poate fi atacată în termenele și condițiile prevăzute în Legea nr. 554/2004. Întâi formulați plângere prealabilă, apoi vă adresați instanței de contencios administrativ (art. 7, art. 10 și art. 11 din Legea nr. 554/2004).
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc pentru raspunsul prompt. Daca fac plangere prealabila si astept 30 de zile raspunsul lor, nu expira termenul de 30 zile specificat in decizia de imputare cand ma pot adresa instantei de judecata?
:) Păi aveți următoarele două opțiuni:
-fie vă duceți direct în instanță, în termenul prevăzut în decizie (și care nu există în niciun act normativ), situație în care acțiunea dvs. va fi respinsă pentru că nu ați formulat plângerea prealabilă prevăzută la art. 7 din Legea nr. 554/2004. Soluția va fi una pe care nu o veți mai putea schimba întrucât veți ieși din termenele în care puteați ataca actul administrativ. În altfel spus, veți pierde definitiv.
-fie respectați dispozițiile Legii nr. 554/2004 și formulați întâi plângere prealabilă și mai apoi vă adresați instanței. De precizat aici este faptul că nicio instanță nu vă va respinge cererea pentru că nu ați respectat ce scrie în decizie.

Alegerea vă aparține. Succes!
Multumesc mult pt raspunsuri. Doamne ajuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri din salariu functionar public corin1994 corin1994 In urma cu 3 ani am fost angajat ca functionar public si mi s-a comunicat un salariu. Acum in baza art 84 lit b si art 85 alin 1 si 2 din Legea 188/1999 s-a ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie impotriva dispozitiei primarului rataxen rataxen Buna seara Imi puteti spune care este termenul de contestatie la instanta de contencios impotriva dispozitiei primarului de retinere a unor sume incasate ... (vezi toată discuția)
Procedura pt o contestatie clientX clientX Buna ziua! Referitor la o contestatie a unei decizii ambigue a unei autoritati, care ar fi procedura in fata instantei? Anume daca am formulat o cerere de ... (vezi toată discuția)