Sunt functionar public. Am primit o decizie de imputare a unor sume constatate de Curtea de Conturi ca nelegale (spor) dupa ce Curtea de Apel a respins recursul institutiei (sentinta definitiva si irevocabila) si obliga conducerea institutiei la stabilirea prejudiciului si recuperarea sumelor. Se spune ca decizia poate fi atacata in termen de 30 zile de la comunicare la instanta judecatoreasca competenta. Care e aceasta instanta competenta unde pot depune contestatie? Ce imi ramane de facut ca sa nu imi opreasca banii din salariu? In decizie spune ca la suma fabuloasa pe care o am de returnat mi se aplica ,,dobanda legala renumeratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti stabilita de BNR" Ce inseamna asta mai exact? Este legal si corect? Pentru ca drept va spun cu toata onestitatea ca nu e.
Ceea ce a scris angajatorul dvs. în decizia de imputare este o prostie. Decizia este un act administrativ și, ca orice act administrativ, poate fi atacată în termenele și condițiile prevăzute în Legea nr. 554/2004. Întâi formulați plângere prealabilă, apoi vă adresați instanței de contencios administrativ (art. 7, art. 10 și art. 11 din Legea nr. 554/2004).
Multumesc pentru raspunsul prompt. Daca fac plangere prealabila si astept 30 de zile raspunsul lor, nu expira termenul de 30 zile specificat in decizia de imputare cand ma pot adresa instantei de judecata?
:) Păi aveți următoarele două opțiuni: -fie vă duceți direct în instanță, în termenul prevăzut în decizie (și care nu există în niciun act normativ), situație în care acțiunea dvs. va fi respinsă pentru că nu ați formulat plângerea prealabilă prevăzută la art. 7 din Legea nr. 554/2004. Soluția va fi una pe care nu o veți mai putea schimba întrucât veți ieși din termenele în care puteați ataca actul administrativ. În altfel spus, veți pierde definitiv. -fie respectați dispozițiile Legii nr. 554/2004 și formulați întâi plângere prealabilă și mai apoi vă adresați instanței. De precizat aici este faptul că nicio instanță nu vă va respinge cererea pentru că nu ați respectat ce scrie în decizie.