avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trimitere in somaj salariat cu cim pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trimitere in somaj salariat cu cim pe perioada determinata

buna seara
societatea la care sunt inspector ru, isi diminueaza activitatea si trebuie sa trimitem in somaj doi salariati cu contract de munca pe perioada determinata
- in ce moment se pot trimite in somaj si cu ce articol ?
- trebuie asteptat terminarea contractului de munca ? va rog frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:50, 7 Ianuarie 2014
1. Se poate inceta contractul individual de munca (CIM) cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) respectand prevederile Codului muncii (acordarea de preaviz).

2. Daca in acest fel se depaseste perioada pentru care a fost incheiat CIM atunci asteptati sa expire CIM si il incetati cu art.56(1), lit.i) din Codul muncii.

3. - In ambele situatii salariatul poate benficia de indemnziatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj are 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate somaj? mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: am la societate mai multe contracte de munca pe perioda determinata pana la 30.11.2012. As dori sa stiu daca acesti ... (vezi toată discuția)
Somaj tla tla poate beneficia de indemnizatie de somaj salariatul cu contract individual de munca pe durata determinata si caruia i-a incetat de drept contractul? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? valionea valionea Buna ziua, am 10 ani vechime in campul muncii dar la ultimul loc de munca am 1 an si jumatate, pe data de 1.06.2013 firma la care am lucrat a dorit incetarea ... (vezi toată discuția)