avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune????

daca 3 frati mostenesc o casa , unul din ei poate ceda prin act notarial partea sa , astfel ca in urma succesiunii al doilea frate sa aiba 2/3 si al treilea 1/3 din casa?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:51, 8 Aprilie 2009
nelid_63 a scris:

daca 3 frati mostenesc o casa , unul din ei poate ceda prin act notarial partea sa , astfel ca in urma succesiunii al doilea frate sa aiba 2/3 si al treilea 1/3 din casa?

Poate dona partea sa de casa oricui doreste. Sau o poate vinde. Dar nu poate renunta la succesiune in favoarea unuia dintre frati, renuntarea opereaza in folosul tuturor mostenitorilor ramasi.
nelid_63 a scris:

pasul 1: intra in posesia partii sale,
pasul 2: o doneaza fratelui favorit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire casa părintească Danaioana Danaioana Bună ziua, In situația în care 4 frați sunt moștenitorii unei case la țară unde de 16 ani nu locuiește nimeni. (succesiunea s-a făcut, fiecare are ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale vasilicablanita vasilicablanita Daca la moartea tatalui copiii au renuntat in totalitate la mostenirea revenita lor in favoarea mamei, la moartea acesteia , copiii renuntatori pot reveni ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, partea de mostenirea care mi-a revenit de la parinti ... livia1603 livia1603 Buna ziua, Partea de mostenirea care mi-a revenit de la parinti (am certificat de mostenitor) o pot ceda/renunta in favoarea unui frate sau puteam doar cand ... (vezi toată discuția)