am o intrebare in legatura cu divortul prin mediator.Parintii mei(mama in special)au inceput procedurile pt divort.Au ajuns la intelegerea ca apartamentul sa ramana al mamei si ea sa plateasca datoriile la intretinere si impozit(datorii apartinand tatalui pt ca mama locuieste si munceste cu acte in regula de multi ani in italia,si datoriile vechi tot ale lui fiind si tot mama lea platit).toate bune si frumoase pt ca tatal ramane in apartament fara probleme dar sa nu mai aiba nici un drept asupra apartamentului.au semnat toate actele si din cate am inteles tata a semnat si o hartie prin care este de acord cu ce am mentionat anterior.la cateva zile a inceput cu scandal si alte lucruri in legatura cu divortu.acum intrebarea.el in urma semnarii acordului de cedare al dreptului asupra apartamentului poate face un recurs sau ceva de genu?adica sa dea inapoi.
Mentionez ca si toate demersurile pt divort au fost platite de mama.
Au obtinut un acord de mediere cu privire la desfacerea casatoriei si la impartirea bunurilor???
Daca asta au obtinut, atunci cu acel acord de mediere vor trebui sa mearga la instanta si sa depuna acolo o actiune prin care sa solicite sa se ia act de acel acord de mediere: in totalitatea lui sau numai o parte, adica cel cu privire la desfacerea casatoriei, urmand ca partea cu privire la impartirea apartamentului sa se solutioneze de catre instanta pe procedura dreptului comun.
Cu siguranta parintii dvs. vor avea nevoie de un avocat.
zilele urmatoare am inteles ca mediatoul va inainta instantei actele necesare pt divort.
iar in legatura cu partajul am inteles din partea mamei ca tatal a semnat o hartie(mentionez ca nu stiu exact despre ce tip de document este vb)prin care cedeaza totul catre mama
Mediatorul nu poate inainta actele de divort instantei, intrucat nu are calitatea de parte in proces. Ba mai mult, conform art.36 din Legea nr.192/2006: Mediatorul nu poate reprezenta sau asista vreuna din parti intr-o procedura judiciara sau arbitrala, avand ca obiect conflictul supus medierii.
Numai parintii dvs. sunt cei care pot solicita instantei sa pronunte o hotarare de expedient, avand in vedere acordul de mediere care o sa fie depus tot de catre dansii.
Nu trebuie depusa o actiune de divort, ci doar o cerere prin care se solicita consfiintirea acordului de mediere. Instanta se va pronunta in camera de consiliu, intr-un termen mult mai scurt decat daca se depune o actiune pentru divort.
Pentru redactarea si motivarea in drept a cererii hotararii de expedient trebuie sa apelati la un alt expert (avocat, jurist).
Referitor la "hartia semnata" de catre tatal dvs., atata timp cat nu cunoasteti daca este data la notar, in cadrul procedurii de mediere pentru partaj, ori este doar un inscris incheiat intre parti, nu vi se poate da un raspuns pertinent.
Divort
nucusor
se poate divorta la notar??cit dureaza,cit costa ,si ce acte sunt necesare?se poate face un fel de \"imparteala a lucrurilor la notar daca cei doi sunt de ... (vezi toată discuția)