avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - va rog ajutati-ma!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - va rog ajutati-ma!

BUNA ZIUA!As dori daca se poate o informatie in legatura cu o mostenire!
Strabunica mea a lasat un Testament ca lasa toata averea:imobile,mobile-mamei mele si tatalui meu(este bunica mamei mele),intre timp dupa ce s-a finalizat acest Testament la notar bineinteles,mama mea a decedat!Mama mea a mai avut 2 copii din alta casnicie!Ce trebuie facut in acest caz pentru mostenire!Ce trebuie facut la notar?!si cine este mostenitor in acest caz!V-as ramane recunoscator daca m-ati ajuta!
Cel mai recent răspuns: beta88 , utilizator 16:30, 7 Ianuarie 2014
Nu ziceti daca bunica mai traieste. Daca mai traieste, isi poate schimba testamentul. Daca nu mai traieste, dezbateti succesiunea dupa dansa, iar cota mamei o va mosteni sotul in cota de 1/4, iar toti copiii mamei impart egal 3/4.
Din toate, va descurca notarul.

Mostenitorii mamei dvs. sunt:
- sotul supraveituitor cu o cota de 1/4 din mostenire
- si copiii defunctei (toti copiii, indiferent daca sunt dintr-o casatorie, dintr-alta casatorie sau din afara casatoriei). Copiii (si inteleg ca sunt 3) impart in mod egal restul de 3/4 din mostenire (1/4 fiecare).

In mostenirea mamei dvs. intra si partea ei din bunurile mostenite de la strabunica. Cealalta parte este si ramane a tatalui dvs. Inteleg ca strabunica a instituit 2 legatari: atat pe mama cat si pe tatal dvs. Si mai inteleg ca s-a dezbatut mostenirea dupa strabunica (daca asta ati vrut sa spuneti prin expresia: "dupa ce s-a finalizat acest Testament la norar"). In acest caz, partile despre care vorbesc (1/2 sau 50% fiecare, dupa cate banuiesc, fiindca ma indoiesc ca strabunica a preavazut parti/procente diferite pentru cei doi legatari) le gasiti mentionate in certificatul de mostenitor/legatar emis de notar la dezbaterea mostenirii dupa strabunica.

In mostenirea mamei dvs. mai intra si celelate bunuri proprii (daca are) precum si partea ei (teoretic 50%) din bunurile comune / dobandite impreuna cu tatal dvs. (de asemenea, celalata parte este si ramane a tatalui dvs).

La notar este necesara prezenta (si intelegerea, bineinteles) tututror mostenitorilor (in caz contrar dezbateti mostenirea prin instanta).

Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
romascanu, moderator
In primul rand trebuie sa acceptati mostenirea in termenul legal.
da strabunica mea a decedat,cu jumatate de an inainte sa decedeze si mama mea,da suntem trei frati cu mine cu tot!va multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
beta88, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote parti partaj succesoral sile2011 sile2011 buna ziua bunica mea care a decedat , mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile , si tot prin testament ma numit si legatar universal al ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)
Succesiunea baciu mihaela baciu mihaela vreau sa stiu ce se poate face in cazul in care un mostenitor nu vrea sa se prezinte la succesiune! dar sa va prezint cazul meu mama mea a decedat acum o ... (vezi toată discuția)