avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia fara preaviz!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia fara preaviz!!!!

Buna ziua,

Ce se poate intampla daca nu ma prezint la serviciu in data in care sunt de serviciu, si cum se poate proceda legal fara sa mai fac cele 20 de zile preaviz stipulate in contract? (oricum, in contract erau stipulate multe lucruri care nu s-au respectat...un exemplu ar fi: timp de lucru 8 ore, iar eu am lucrat 24 ore cu 72 ore libere, la rand duminici, sarbatori...nu a contat..in contract scrie sarbatori platite 75%...si nu se respecta, etc).
As vrea sa plec fara discutii prea multe, dar in acelasi timp as vrea sa fiu platita pentru tot ce am lucrat - adica am doua saptamani neplatite, Craciun, Revelion lucrate 24 ore......Cum sa procedez cel mai bine? Va multumesc anticipat! :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:34, 7 Ianuarie 2014
Buna ziua, nu se intampla nimic. doar ca trebuie sa va faceti lichidarea, odata cu depunerea demisiei, sa solicitati si o foaie de lichidare in doua exzemplare de la serviciul RU, sa va predati ce aveti luat pe fisa de inventar.... si sunteti libera. succes
Multumesc pentru raspuns, :)
Nu am nimic pe inventar, nimic de predat sau primit (in afara de drepturile banesti).
Ii pot da patronului demisia semnata in momentul in care imi plateste toate drepturile? (imi e teama ca nu ma va plati exact cat am lucrat). Multumesc anticipat!
Nu-i puteti inainta patronului demisia in momentul in care va plateste toate drepturile salariale.

Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. (art.81 alin.8 c.mun.0

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

....ce facem cand nu se respecta contractul de munca de catre angajator? chira_chiriac chira_chiriac Buna ziua, Lucrez de aprox.5 saptamani la o pensiune. Am fost angajata pe loc, mi s-a facut contract de munca inregistrat la ITM..Desi neoficial sa spun ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii.contract de munca.demisii cristina1502 cristina1502 Buna ziua.am lucrat 2 luni la un magazin alimentar,lucram in jur 51 de ore pe saptamna (de L-V-9ore iar S-5-6 ore) fara a mi se da liber sau ore platite in ... (vezi toată discuția)
Modificare program de lucru brezan brezan Buna ziua. Sunt angajat lucrator comercial la un mic magazin de cartier. Astazi mi s-a comunicat verbal de catre angajator, ca incepand cu data de ... (vezi toată discuția)