avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... aplicabilitate lege germana
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

aplicabilitate lege germana

firma germana imi face oferta pt produsul X care este fabricat de firma Y
imi trimite factura pt produsul X iar eu platesc avans
ulterior imi spune ca-mi va livra produsul Z care seamana cu produsul X dar e fabricat de alta firma decat Y (produsul chiar poarta si o alta denumire!)
eu trimit raspuns si ii spun ca nu mai sunt de acord - eu vreau doar produsul X si in acest caz sa considere plata facuta ca avans ca si un rest la o alta factura
acum firma germana imi spune: eu aplic legea germana si conform acesteia ai platit avans inseamna ca esti de acord cu factura- adica factura acceptata- iar eu pot schimba produsul conform aceluiasi drept german

ce pot opune?
eu n-am semnat factura
doar am trimis avansul
in factura e produsul X si ei imi livreaza produsul Z
Cel mai recent răspuns: Razvan Popescu , Consilier juridic 12:01, 9 Aprilie 2009
Asta nu-i speta de forum.

Prin exprimarile "imi" "eu" aveti in vedere o firma (comerciant) sau pe dvs. personal in calitate de cumparator pentru folosinta personala, familiala, casnica.?
Si ce sunt produsele astea? Cereale, cartofi, nave sau aeroglisoare?

Daca vi se pare ca glumesc, ei bine raspunsul la ambele intrebari (alaturi de alte enşpe detalii) are importanta in determinarea legii aplicabile (daca nu cumva a scris-o cineva prin vreun contract).
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2009
romascanu, moderator
eu sunt firma - comerciant.
produsul este un utilaj
chiar ma intreb daca are importanta acest lucru in determinarea legii aplicabile...
In primul rand fara un contract erau mai multe modalitati de plata prin care produsul cerut era si produsul livrat,(gen acreditiv bankar etc), nu inteleg cum ati putut sa aveti incredere sa dati avans pe un produs fara un contract la baza fara nimic, dc nu aveti un contract in care sa fie stipulat legea aplicabila, atunci se va aplica legislatia furnizorului in mare parte. Aici e o prob. mai delicata deoarece apare un conflict de legi ...

[ link extern ]

Incercati si pe linkul acesta poate gasiti ceva favorabil dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente pentru export laura1720022000 laura1720022000 Buna ziua, Am o nelamurire. Sunt 3 firme: X-firma din Romania-fabricator; Y-firma din Olanda-contractant; Z-firma din Turcia-clientul final. X a ... (vezi toată discuția)
Posibil monopol pe piata ? syncmaster syncmaster Buna ziua, Cum poate fi interpretat urmatorul caz: Firma X din Romania importa in baza unui contract de exclusivitate un produs fabricat in Germania ( UE ... (vezi toată discuția)
Materiale spre prelucrare andrei44 andrei44 Buna ziua, Situatia se prezinta in felul urmator: Firma Z este beneficiarul lucrarilor. Firma X factureaza materiale catre firma Z dar, fizic, ... (vezi toată discuția)