As dori sa-mi precizati, din experienta acumulata, opinia dumneavoastra referitoare la persoana care are calitatea ceruta de lege pentru a fi desemnata tutore al unei persoane adulte cu probleme medicale.
Desi legislatia in vigoare precizeaza o varietate larga de categorii de persoane eligibile pentru a fi numite tutore, in practica s-a constatat ca, in cazul in care adultul cu probleme nu are familie, iar comunitatea locala (reprezentantul asociatiei de proprietari, locatari, cunostinte) nu doreste sa se implice in rezolvarea situatiei acestuia, exista o obligativitate legala a unei autoritati sa preia aceasta sarcina?
Nicio autoritate publica nu are obligatia sa preia sarcina tutelei.Va tb gasita o persoana, fie din conducerea asociatiei, fie o ruda cat mai apropiata a persoanei respective care sa accepte aceasta sarcina.
Tutela adultului
at2005
Buna ziua. Am cateva intrebari legate de tutela adultului. Avem un baiat cu handicap grav mental si este adult. Pentru ca nu are discernamant am facut tutela, ... (vezi toată discuția)