avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calitatea de tutore
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calitatea de tutore

Buna ziua si un calduros La Multi Ani, tuturor!

As dori sa-mi precizati, din experienta acumulata, opinia dumneavoastra referitoare la persoana care are calitatea ceruta de lege pentru a fi desemnata tutore al unei persoane adulte cu probleme medicale.
Desi legislatia in vigoare precizeaza o varietate larga de categorii de persoane eligibile pentru a fi numite tutore, in practica s-a constatat ca, in cazul in care adultul cu probleme nu are familie, iar comunitatea locala (reprezentantul asociatiei de proprietari, locatari, cunostinte) nu doreste sa se implice in rezolvarea situatiei acestuia, exista o obligativitate legala a unei autoritati sa preia aceasta sarcina?

Va multumesc anticipat!
Nicio autoritate publica nu are obligatia sa preia sarcina tutelei.Va tb gasita o persoana, fie din conducerea asociatiei, fie o ruda cat mai apropiata a persoanei respective care sa accepte aceasta sarcina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari ioanperhinschi ioanperhinschi Asociatiile de proprietari trebuie sa aiba responsabil cu protectia datelor locatarilor(DPO). Va multumesc. (vezi toată discuția)
Tutela inlocuire tutore adimanea adimanea Buna ziua! Va solicit ajutorul in urmatoarea speta. In cadrul Asociatiei noastre de proprietari exista o persoana bolnava,majora pusa sub interdictie a carei ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil tinaa tinaa buna ziua . va rog sa imi spuneti daca pot face o declaratie notariala sau orice document legal prin care sa desemnez o ruda ca tutore legal pentru copilul ... (vezi toată discuția)