avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Tastat eronat la casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Tastat eronat la casa de marcat

Buna seara,
Am urmatoarea problema : vanzatorul a emis o factura care a fost achitata pe loc cu numerar , a eliberat bonul fiscal , dar din greseala (clientul respectiv alteori achita ulterior cu cec , si el era obisnuit ca acesta achita cu cec ) a tastat si suma respectiva in casa la achitari cu cec.
Cum corectez eroarea in contabilitate? de obicei cand achita cu cec apare neincasat in 4111 pana la achitare, dar aceasta factura este deja achitata cu bon de casa pe loc si apare si ca va fi achitata cu cec., deci se dubleaza vanzarea cu suma facturii in raportul fiscal de la sf lunii.
Cum corectez ca sa corespunda vanzarile din casa de marcat cu jurnalul de vanzari ? ce documentatie trebuie sa intocmesc ca in eventualitatea unui control sa pot demonstra acest lucru.
Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa , daca da va rog un raspuns.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 16:47, 26 Noiembrie 2014
Procedura este : declaratie luata pe proprie raspundere de la cel care a gresit in fapt, atasat: bonul gresit si bonul corect (copie) , iar suma gresita nu se inregistreaza in contabilitate.
Zul va ramana asa, cu eroarea in el, nu aveti ce-i face.
Va multumesc !
buna ziua,

La cele spuse de colegul de mai sus, mai adaug necesitatea depunerii la finante a documentelor descrise de d-lui mai sus.

Respect,
Dan Preda.
Din cate stiu,nu se mai depune la finante dosarul.Mi-a scapat mie ceva?
Actele complete de intocmit, cf. Normelor de aplicare a OUG 28/1999:
Art. 36
"Pentru corectarea sau anularea înregistrării unei operaţiuni după emiterea bonului fiscal utilizatorul întocmeşte un dosar care va cuprinde:
a) sesizarea scrisă a persoanei care a efectuat greşit operaţiunea, cu precizarea motivaţiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum şi a numărului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei şi minutului emiterii acestuia;
b) decizia scrisă de aprobare a corectării operaţiunii greşit efectuate, emisă de directorul financiar-contabil, contabilul-şef sau de altă persoană care răspunde de gestionarea patrimoniului unităţii;
c) copie de pe nota sau notele de recepţie şi constatare de diferenţe, întocmite de la ultima inventariere până la zi, prin care a fost stabilit preţul cu amănuntul al produsului sau produselor înregistrate greşit în aparatul de marcat electronic fiscal;
d) nota de contabilitate care reflectă operaţiunea efectuată."
La finante nu se mai depune nimic de ani buni de zile, de cand nu se mai depun nizi Z-urile lunare.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Alexandru Palaghia, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare eronata casa marcat Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am o problema , unul dintre angajati a facut o inregistrare gresita pe casa de marcat si a si finalizat inregistrarea ! Trebuia sa bata in casa de ... (vezi toată discuția)
Eroare casa de marcat myhe myhe buna seara. va rog sa ma ajutati cu o informatie. am tastat pe casa de marcat suma ptr. un produs dar cind sa-mi scoata bonul sa inchis fiind pe baterie, am ... (vezi toată discuția)
Am tastat gresit la casa de marcat - cum remediez? eleonor eleonor as dori sa stiu ce pot sa fac pt ca am tastat gresit in casa de marcat:in loc de 10x19,9 am tastat 10x199 si nu stiu cum sa-mi sa remediez greseala pt ca am ... (vezi toată discuția)