avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare eronata casa marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare eronata casa marcat

Buna ziua ! Am o problema , unul dintre angajati a facut o inregistrare gresita pe casa de marcat si a si finalizat inregistrarea ! Trebuia sa bata in casa de mai multe ori 50 ron, la Datecs MP55 trebuie sa tastezi cantitate 1 X 5-0-0-0 adica 1x50.00 ron apoi total daca nu mai adugi alte articole , ei bine cand batut un bon nu i-a luat toate comenzile si a ramas pe casa tastat 5-0-0-0 si fata a tastat in continuare 1x 50.00 ron , dar ramanand tastat 5000si cu 1 tastat anterior casa a inregistrat 50001x50ron si s-a inregistrat 2500050 RON , o gramada de bani pe care un coafor nu cred ca-i face nici in zece ani.Ce pot sa fac ? unde declar eroarea? care este procedura? care este termenul de declarare?
Cel mai recent răspuns: Ersin Dervis , Consultant resurse umane 17:37, 26 Noiembrie 2012
Intocmiti un dosar care sa cuprinda copii dupa bon si nota explicativa a angajatului respectiv.Acest dosar il veti pastra pentru a-l arata unui eventual control.Erorile la casa de marcat nu se mai declara la Anaf.
Cum se corecteaza un bon fiscal eronat

Pentru corectarea sau anularea inregistrarii unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscal, trebuie sa intocmiti un dosar care sa cuprinda:
- sesizarea scrisa a persoanei care a efectuat gresit operatiunea care sa precizeze motivele de corectare sau anulare a acelei operatiuni. De asemenea, in aceasta sesizare mai trebuie prezentate informatii despre numarul de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei si minutului emiterii acestuia;
- decizia scrisa de aprobare a corectarii operatiunii gresit efectuate, emisa de directorul financiar-contabil, contabilul-sef sau de alta persoana care raspunde de gestionarea patrimoniului unitatii;
- nota de contabilitate care reflecta operatiunea efectuata.

[ link extern ]
Trebuie declarata undeva eroarea ? care-i procedura si care-i termenul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal eronat-solutii laurail laurail Buna ziua! Folosesc programul de contabilitate Saga de curand, la care am \"atasat\" casa de marcat. Din greseala am tastat eronat o suma si astfel am scos ... (vezi toată discuția)
Am tastat gresit la casa de marcat - cum remediez? eleonor eleonor as dori sa stiu ce pot sa fac pt ca am tastat gresit in casa de marcat:in loc de 10x19,9 am tastat 10x199 si nu stiu cum sa-mi sa remediez greseala pt ca am ... (vezi toată discuția)
Tastare bon fiscal eronat ADRIANA-MIHAELA ADRIANA-MIHAELA va rog sa-mi spuneti si mie, in cazul in care am un PFA -cu punct de lucru, din greseala am tastat eronat un bon fiscal pe casa de marcat . ce solutie am ca sa ... (vezi toată discuția)