avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon fiscal eronat-solutii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon fiscal eronat-solutii

Buna ziua!

Folosesc programul de contabilitate Saga de curand, la care am "atasat" casa de marcat. Din greseala am tastat eronat o suma si astfel am scos un bon fiscal gresit. Ce as putea face pentru a remedia situatia (mai ales in ceea ce priveste stocurile) fara a merge la nu stiu ce Directie pentru a inregistra eroarea?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 13:14, 2 August 2011
Casierul face o declaratie de mana in care scrie ca bonul nr...are valoare corecta de....greseala constand in tastarea gresita a urmatoarelor produse aici scrie care sunt produsele tastate gresit.Aceastei declaratii semnate de actre casier i se da nr. de inregistrare si se ataseaza la bonul fiscal gresit iar in contabiliatate se inregistreaza valoarea corecta a bonului.
Si nu mai este nevoie sa se mearga la Directia de finante ptr a inregistra greseala?
Nu mai trebuie mers la Finante cu nimic.Si eu mai am din cand in cand astfel de cazuri si asa procedez.
Pentru corectarea unei erori privind tastarea eronata a unei sume pe casa de marcat, se intocmeste un dosar care va cuprinde urmatoarele documente:
1. Explicatia persoanei care a tastat gresit suma respectiva pe casa de marcat. Se va aduce la cunostinta conducerii societatii numarul bonului, data, ora, minut si modalitatea de corectare sau anulare a operatiunii respective.
2. Decizia de aprobare a corectiei emisa de contabilul sef, directorul economic sau administratorul societatii.
3. Copia notelor de receptie de la ultimul inventar efectuat , pana la zi prin care a fost stabilit pretul cu amanuntul al marfurilor inregistrate eronat pe casa de marcat.
4. Nota contabila privind corectarea din punct de vedere contabil a erorii.

Nu se mai depune dosar la finante. Toate documentele mentionate mai sus se pastreaza la nota contabila de corectie, impreuna cu bonul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal marcat ca fiind incasat numerar, dar care a fost incasat prin pos (cu card-ul) Tamara1987 Tamara1987 Buna, Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns asupra urmatoarei chestiuni:- am tastat pe casa de marcat un bon fiscal ca fiind incasat numerar, ... (vezi toată discuția)
Tastare bon fiscal eronat ADRIANA-MIHAELA ADRIANA-MIHAELA va rog sa-mi spuneti si mie, in cazul in care am un PFA -cu punct de lucru, din greseala am tastat eronat un bon fiscal pe casa de marcat . ce solutie am ca sa ... (vezi toată discuția)