avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul postnatal si prenatal depasit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul postnatal si prenatal depasit

Ce se intampla cu o gravida care a avut o sarcina cu probleme ( 80% din perioada a fost in concediu medical , inclusiv comisie )nu naste in perioada celor 126 de zile de concediu prenatal , postnatal . In 3 zile se implinesc 84 de zile de prenatal iar la ultima monitorizare medicul a spus ca sarcina mai merge 2 saptamani , deci dupa nastere nu mai are 42 de zile ?
Cel mai recent răspuns: iuliavaida , utilizator 13:58, 8 Ianuarie 2014
1. - Nu se intampla nimic deosebit.
- Este greseala medicului care a apreciat gresit (cu o eroare foarte mare) data nasterii.

2. Pentru restul perioadei poate primi concediu medical, daca este cazul.

Sa inteleg ca daca depaseste cele 126 de zile poate primi concediu medicala dupa nastere ? Cate zile ?
1. Poate primi concediu medical (altul decat cel de maternitate).

2. Cate zile va primi o stie numai medicul (in conditiile prevazute de OUG 158/2005).
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand pot intra in concediu prenatal? manjula manjula din cate am citit in lege, sunt obligata sa-mi las 42 zile din cele 126, dupa nastere. asta inseamna ca, teoretic, pot intra in concediu prenatal cu 84 zile ... (vezi toată discuția)
Concediul pt. sarcina si lauzie tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara, imi poate spune cineva daca s-a modificat ceva referitor la concediul pt. sarcina si lauzie de 126 zile calendaristice? Din ceea ce stiam eu ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si concediul postnatal Lupes Fenina Lupes Fenina Care este nr. de zile de concediu prenatal si postnatal? Care sunt conditiile de acordare a acestor concedii? Multumesc! (vezi toată discuția)