avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conflict la bloc -balconul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conflict la bloc -balconul

Buna ziua . va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie:in urma cu aproximativ 5 ani , vecinul de sub apartamentul meu(locuiesc la etajul 1 ) a umblat din usa in usa si a cerut aprobare pentru constructia unui "balconas", exact asa s-a exprimat. Toti vecinii au fost de acord, nefiind direct implicati; acestia locuiesc sub apartamentul meu , situat pe colt. MENTIONEZ CA BALCONASUL ESTE DE FAPT PRELUNGIREA UNEI CASE, CARE ARE LATIMEA DE 3 M IAR LUNGIMEA SE INTINDE PE TOATA SUPRAFATA EXTERIOARA A APARTAMENTULUI. Ei spun ca au toate autorizatiile in regula si ca acum asta e am semnat .......dar va amintesc , ca noi am dat semnaturi pentru acel balconas. Acum acestia ne-au interzis sa adunam mizeria de pe acel acoperis din fata geamurilor noastre (vecinii de la etajele superioare sunt foarte "binevoitori " si arunca tot felul de mizerii de la etaj , care raman pe acoperis , si se tot aduna) ; acestia spun ca nu avem voie sa ne urcam pe acoperis ( IESIM PE GEAM PENTRU CA NE-A LUAT TOATA FATA) , PENTRU CA LE SPARGEM ACOPERISUL SI LE PLOUA IN CASA SI O SA PLATIM , CA ASA VOR EI CA AU CUNOSTINTE. De asemenea s-au tot schimbat geamuri de la etaje si au cazut bucati din bloc pe acoperisul lor .
Cel mai recent răspuns: eeeee , utilizator 11:04, 11 Aprilie 2009
O actiune la judecatorie...
in schimb .. eu nu prea cred ca are sanse.. daca e construit cu autorizatie, avand la baza semnaturile vecinilor e pierdere de vreme.
Dealtfel, eu nu inteleg... si cred ca nici judecatorul nu va reusi ... ce legatura au chefurile nocturne cu demolatul balconului.
Desi nu am ajuns inca la pensie, imi permit sa va dau un sfat.... nu va mai faceti sange rau din nimic, lasati de la Dvs.. si o sa vedeti ca e mai bine...
Reclamatiile si chemarea in judecata nu va vor aduce linistea...
Cf legii 50/1991 pt orice constructie de acest tip este necesara o autorizatie de constructie.L aceasta autorizatie trebuie atasata o schita a balconului ce urmeaza afi construit deoarece autorizatia se acorda numai daca balconul se incadreaza in "modelul" celorlalte balcoane existente. Deci vecinul dvs are autorizatie pt construirea uni balcon la fel ca celelalte de la bloc, nu mai mare si in mod sigur nu a respectat schita din autorizatie, motiv pt care nici nu vi-o arata.
In acest caz puteti face o sesizare la Inspectoratul de Inspectoratul de stat in Constructii sau la Biroul de Arhitectura Urbana sa vina sa faca o constatare la fata locului .
Daca nu s-a respectat autorizatia de constructie se poate impune demolarea balconului si amendarea vecinului dvs indiferent daca vecinii au semnat aceea lista . La urma urmei ei au semnat pt balconul prevazut in autorizatie nu cel care s-a construit nerespectand aceasta autorizatie
exact asa am vrut sa fac : sa las si sa trec totul cu vederea .....doar ca am vrut sa dau cu matura sa am curatenie in fata geamului nu cred ca ii indreptateste pe ei ...ca sa ne sfideze in ultimul hal, in sensul in care DACA E MIZERIE SI NU-I LA MINE NU MA DERANJEAZA. TRECUSE UN AN DE CAND NU MAI FACUSEM CURAT PE ACEL ACOPERIS. Intentia mea nu este sa le daram balconul, dar nu consider ca ei sunt indreptatiti sa afirme ca din cauza mea le ploua in casa ...sunt doar sicane .....si profita de moment .
Eu va recomand dupa cum am mai spus sa mergeti la Inspectoratul de stat in constructii cu o plangere deoarece ei sunt in masura sa constate legitimitatea sau ilegalitatea construirii balconului. Semnaturile vecinilor nu au nici o importanta in lipsa autorizatiei de construire emisa de primarie. Eu cred ca aveti sanse.
Le trimiteti o hartiuta orin care le aratati ca balconul construit nu e cel pentru care au semnat vecinii, ca nu seamana cu celelalte balcoane, asa incat nu considerati ca au autorizatie de construire pe ceea ce au executat in fapt.
Ca sa terminati orice conflict inceput, le solicitati ca in data de ... la ora de ... in locul ... sa se prezinte cu urmatiarele documente: copie a acordului vecinilor, copie a autorizatiei de construire si a procesului-verbal de predare-primire.
Aratati ca in caz contrar veti constata reaua lor credinta si va veti adresa cu sesizare catre inspectoratul de stat in constructii, ulterior in instanta pentru demolarea balconului.

Le mai scrieti acolo ca sunteti pe nedrept invinovatit ca din vina dv. se poate fisura tavanul balconului lor, in realitate acesta fiind afectat de cele aruncate de vecini. Anexati o poza cu mizeriile de pe acoperisul balconului.
Spuneti ca le veti indeparta de pe acoperis, tocmai pentru ca acea mizerie sa nu le afecteze si mai serios structura constructiei. Pastrati si dv. poze.

In functie de rezultatul intalnirii, va adresati mai departe. Poate inteleg si se linistesc.
Despre petreceri, normal ca nu trebuie sa sunati la 112, acela e un numar de urgente si nu vad tocmai o urgenta in faptul ca un vecin da o petrecere.
Exista patrula de cartier, pe sectii, politistul de proximitate va poate da indrumari ce numar sa apelati pentru aceste cazuri.
Nici eu nu vad legatura dintre petreceri si balcon, imi pare o cautare de nod in papura... ceva de genul.
Sper sa ma insel si sa va rezolvati problema! Succes!

Alte discuții în legătură

Demolare balcon - se poate sau nu ? Georgiana R Georgiana R Buna ziua, De curand s-a intamplat ca un vecin de la etajul 4 sa se ia de toata lumea de la parter cu privire la balcoanele construite de acestia. El ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Daune cauzate de vant - extensie balcon parter vijeliedeprimavara vijeliedeprimavara Vecinul de la parter si-a facut balcon (extensie) mai mare decat amprenta balcoanelor de la etaj - cu tot cu acoperis de tabla. Daca cade un ghiveci pe ... (vezi toată discuția)