avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lnselaciune si fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lnselaciune si fals

buna seara. as vrea sa stiu daca exista un dosar pe rol pentru inselaciune si fals,dupa 1 februarie se va judeca dupa noul cod? Tot dupa noul cod se vor stabili si termenele de prescriptie? Se pot judeca aceste infractiuni daca nu exista o plangere ci doar o declaratie ,depusa dupa cinci ani ,prin care s-a constituit parte civila? Daca de la presupusa fapta de fals au trecut cinci ani pana la acea declaratie,se cheama ca fapta e prescrisa? Daca nu mai exista fapta de fals ,iar presupusa fapta de inselaciune dateaza 2008,dupa noul cod se cheama ca se prescrie si asta? Imi puteti spune va rog,mai pe intelesul meu (rudimentar) cum poate exista fapta de inselaciune daca : eu am o firma,m-a contactat un client,ne intelegem asupra serviciilor si pretului,aflu ca de fapt plateste printr-un credit ,eu aveam conturile blocate si ii propun sa semnam acelasi contract pe firma sotiei mele. el accepta. derulam jumate din contract,dupa care intervin unele lucrari suplimentare pe care refuza sa mi le plateasca desi le recunoaste. Ii sistez lucrarile conf. contract pentru neplata. El imi face plangere penala pentru inselaciune. Motiv: l-am ademenit cu o oferta prea mica si schimbarea firmei pe care s-a semnat contractul. Ar putea exista un judecator care sa ma condamne pentru asa ceva? Desi contractul s-a semnat pe firma sotiei,lucrarile au fost executate ,in baza unui contract de subantrepriza tot de firma mea. Toti banii incasati din acest contract au intrat initial in firma sotiei,dupa care s-au transferat la firma mea. S-au executat lucrari,s-au semnat procese verbale de receptie,etc. Datorita faptului ca ,practic in firma sotiei nu a ramas nici un ban din incasari,toti s-au transferat la mine,sotia nu si-a mai inregistrat facturile. toate incasarile le-am inregistrat eu ,pe firma mea,am platit si taxele. Pot fi eu judecat si Doamne fereste,pentru evaziune fiscala considerata pe firma sotiei,unde ea e administrator,nu eu,ea poarta raspunderea in totalitate ,nu eu?? Scuze pentru lungul pomelnic si multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 08:45, 8 Ianuarie 2014
ati pus foarte multe intrebari. sfatul meu este sa angajati avocat care sa se uite eu sunt convins ca daca s-a ajuns in instanta nu s-a ajuns doar pe ce ati scris Dvs acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere in judecata fara sa fiu audiat de procuror mezgageza mezgageza conform noului cod penal nu este obligatorie prezentarea materialului......inseamna ca odata voi fi citat ca suspect,dupa aceea ca inculpat cand vor da in ... (vezi toată discuția)
Acuzare de fals si uz de fals qerida qerida Am o firma si acum patru ani am luat un credit de circa 300.000 de euro, acoperit integral de garantii. Banca mi-a facut sesizare penala cum ca adeverenta de ... (vezi toată discuția)
Se poate retrage plangerea sau reclamatia penala? alina240 alina240 Nu stiu daca m-am exprimat bine in titlu dar am sa va relatez situatia: In urma cu ceva timp in calitate de persoana fizica am incheiat contract cu o firma in ... (vezi toată discuția)