avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vreau sa stau cu iubitul meu zilnic in casa dar fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vreau sa stau cu iubitul meu zilnic in casa dar fara sa il trec in spatiul locativ.

Sunt o fata cu liceul terminat si am un apartament proprietate personala.
Sunt amorezata de un baiat din alta localitate si VREAU ca baiatul sa stea permanent in apartamentul meu pana ne casatorim (maxim un an de zile).
El face naveta zilnic deoarece munceste in localitatea mea.
Eu fiind proprietara apartamentului nu vreau sa il iau pe baiat in spatiul locativ (luarea in spatiu a unei persoane), decat dupa casatorie.
Am decis amandoi sa stam impreuna si sa impartim pe din doua plata la intretinere si la utilitati.
Nu putem sta unul fara altul si nu accept sa stau cu iubitul doar 15 zile pe luna, cat prevede legea de sedere in bloc, ca apoi sa nu il mai vad alte 15 zile !
Iar eu una nu pot sa stau la domiciliul baiatului din cauza parintilor lui.
Intrebare: Exista vreo forma legala sa stau cu iubitul in apartament, zi de zi, noapte de noapte, fara a il lua in spatiul apartamentului ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:22, 8 Ianuarie 2014
Poate domicilia la adresa domiciliului tau atata timp cat nu depaseste 15 zile calendaristice pe luna. Dupa cele 15 zile esti obligata sa il treci in spatiul locativ + sa-i faci formele legale de sedere cum ar fi un flotant(mutatie provizorie). Aceasta se poate face pe 3luni,6 luni sau un an de zile.dar ai grija ca in caz ca apar divergente si vrei sa-l dai afara din locuinta nu ve-i mai putea findca are resedinta facuta la tine si cat aceasta este valabila nu mai poate pleca asa usor din locuinta ta.Concluzia este ca 15 zile sta la tine si 15 face naveta. :sorry:
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
edy9111, utilizator
Da, exista aceasta posibilitate, pur si simplu sta la dvs., insa trebuie sa platiti intretinerea la bloc pentru 2 persoane.

daca locuieste numa 15 zile din luna,intretinerea o plateste tot pentru o singura persoana. sunt tehnician contabil si tin administrarea de chetuieli la 3 blocuri. Dupa 15 zile va trebuie sa il treaca la cheltuieli,copie buletin la adinistratia blocului si mai multe detalii.Acuma depinde de fiecare administrator de bloc. Spre exemplu eu le-am cerut si adeverinte de la locul de munca,iar studentilor adeverinte de la facultate+copie dupa C.I. findca in caz de ceva sa am de unde sa-i iau. In blocurile unde tin eu administratia am peste 60% chiriasi.
edy9111 a scris:
Spre exemplu eu le-am cerut si adeverinte de la locul de munca,iar studentilor adeverinte de la facultate ...

=D> ...si v-au adus? :))
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
trandafir2, moderator
Elwisa a scris:

Exista vreo forma legala sa stau cu iubitul in apartament, zi de zi, noapte de noapte, fara a il lua in spatiul apartamentului ?

Dispozitiile in vigoare privitoare la evidenta locatarilor si la inregistrarea persoanelor care domiciliaza provizoriu sau permanent in imobile de locuit in comun,mai mult de 15 zile pe luna ,respectiv disp L nr 61/1991 repub,obliga ca acele persoane sa solicite luarea in evidenta asociatiei de locatari/proprietari si inregistrarea in cartea de imobil a imobilului de locuit in comun

Alte discuții în legătură

Intretinere - asociatii de proprietari mirootza mirootza dupa cat timp o persoana care sta intr-un apartament se baga in intretinere? (vezi toată discuția)
Calcul intretinere facut in functie de vizitatori elisalinca elisalinca Buna ziua! Am o problema cu administratorul blocului de ceva vreme si as vrea sa stiu care sunt legile sa vad daca are dreptate sau nu. Eu stau cu chirie ... (vezi toată discuția)
Oricine imi intra in casa este trecut la intretinere user1234 user1234 Administratorul blocului meu este ajutat de sotia sa.Si cand spun ajutat ma refer ca ii face toate treaba,pana la semnarea chitantelor si incasarea ... (vezi toată discuția)