avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vreau sa stau cu iubitul meu zilnic in casa dar fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vreau sa stau cu iubitul meu zilnic in casa dar fara sa il trec in spatiul locativ.

Sunt o fata cu liceul terminat si am un apartament proprietate personala.
Sunt amorezata de un baiat din alta localitate si VREAU ca baiatul sa stea permanent in apartamentul meu pana ne casatorim (maxim un an de zile).
El face naveta zilnic deoarece munceste in localitatea mea.
Eu fiind proprietara apartamentului nu vreau sa il iau pe baiat in spatiul locativ (luarea in spatiu a unei persoane), decat dupa casatorie.
Am decis amandoi sa stam impreuna si sa impartim pe din doua plata la intretinere si la utilitati.
Nu putem sta unul fara altul si nu accept sa stau cu iubitul doar 15 zile pe luna, cat prevede legea de sedere in bloc, ca apoi sa nu il mai vad alte 15 zile !
Iar eu una nu pot sa stau la domiciliul baiatului din cauza parintilor lui.
Intrebare: Exista vreo forma legala sa stau cu iubitul in apartament, zi de zi, noapte de noapte, fara a il lua in spatiul apartamentului ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:22, 8 Ianuarie 2014
@Elwisa,
Daca atat de mare este dorinta de a locui impreuna cu iubitul dvs., nu vad unde este problema. Asa cum s-a mai spus, nu este neaparat nevoie sa-i faceti acte de schimbare a domiciliului, ci pur si simplu mergeti la as. prop., declarati doua persoane la intretinere, puteti sa solicitati si trecerea acestuia in cartea de imobil si gata! NU va mai complicati cu 15 zile - DA si 15 zile NU - ca chiar va complicati degeaba. eu cu mare greutate am convins o doana din asociatia noastra sa-si treaca la intretinere sotul, care desi il iubeste la fel de mult ca in cazul descris, datorita faptului ca acesta, chipurile face naveta, dorea sa-l scoata de la intretinere si ne-a facut un adevarat calendar si socoteli cu zilele care locuieste in apartament si zilele can, chipurile este pe tren... S-a ras mult pe aceasta situatie, i s-a demonstarat cu argumente ca de fapt si de drept sotul dansei lipseste de acasa cam 3-4 zile pe luna, in rest este in „garnizoana”. si cand te gandesti ca de fapt, la noi cheltuielile pe persoana variaza intre 7 si 10 lei pe luna... Macar daca ar fi avut dreptate!
La cata amoare aveti unul fata de celalalt de nu puteti sta separati nici ziua, nici noaptea, merita sa-i faceti un pustiu de bine asigurandu-i o viza de resedinta, astfel incat sa nu patza vreun conflict cu politia. Adica nu-l luati in spatiu, ci doar consemnati ca sta o buca' de vreme la dv. in mod stabil.
Cand o sa vreti sa scapati de el, il dati afara din casa fara probleme.
Pana la nefericitul eveniment pentru el, mergeti si la asociatie sa-l treaca in cartea de imobil, il treceti si la intretinere si-i luati si banii luna de luna, nelasandu-va pacalita cum ca n-a luat salariul sau ca i-a pierdut...sau ca i-a furat.

Si cand o fi si-o fi de v-oti lua cu acte, atunci o sa-l bagati si in spatiu cu acte in regula si cu buletin la domiciliul conjugal.

Deci se poate, cu o vizita la politia de care apartineti si alta la administratie sa-l ia in evidenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere - asociatii de proprietari mirootza mirootza dupa cat timp o persoana care sta intr-un apartament se baga in intretinere? (vezi toată discuția)
Calcul intretinere facut in functie de vizitatori elisalinca elisalinca Buna ziua! Am o problema cu administratorul blocului de ceva vreme si as vrea sa stiu care sunt legile sa vad daca are dreptate sau nu. Eu stau cu chirie ... (vezi toată discuția)
Oricine imi intra in casa este trecut la intretinere user1234 user1234 Administratorul blocului meu este ajutat de sotia sa.Si cand spun ajutat ma refer ca ii face toate treaba,pana la semnarea chitantelor si incasarea ... (vezi toată discuția)