avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Daca un domn bine voitor,ma lovit pe trecerea de pietoni si am avut nevoie de 9 zile ingrijiri medicale pot deschide proces pe civil???
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 08:32, 8 Ianuarie 2014
Da, puteti solicita daune materiale / morale doar pe cale civila, deoarece legislatia penala prevede un prag minim de 10 zile de ingrijire medicala .
Partea mai delicata este ca va trebui sa achitati taxa judiciara de timbru.
Ati precizat bine pe civil pt ca chiar daca sa zicem ca ati primi un nou certificat pe mai mult de zece zile tot fara rost ar fi, avand in vedere ca noul cod penal prevede ca vatamarea corporala din culpa se va retine ca infractiune numai atunci cand cauzeaza vatamari care necesita ingrijiri medicale >90 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier trecere de pietoni F.Bogdan F.Bogdan Am si eu o problema: Tatal meu a accidentat din nefericire o persoana pe trecerea de pietoni in urma cu 2l uni de zile in municipiul Bucuresti, sector 6. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime dio2016 dio2016 Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati si pe minein urmatoarea problema. A avut loc un accident de circulatie( lovire din spate). Soferul masinii lovite ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa bursu bursu In urma cu aproximativ o luna jumate am lovit 2 persoane pe trecerea de pietoni. Din cauza unei dubite parcate chiar inaintea trecerii, nu am vazut ... (vezi toată discuția)