avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modalitate de platã
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modalitate de platã

In urma cu doi ani s-au montat repartitoare de caldura,totul bine si frumos,mentionez la timpul respectiv era alta conducere,presedinte-administrator,de cateva zile am primit o notificare din partea firmei care le-au montat ca suntem obligati conform "actului aditional la contract" sa cumparam si cititoarele montate pe casa scarilor in valoare de 200 euro plus TVA per/aparat ,la acel contract din vremea respectiva semnat de presedinte si administrator nu se specifica acest lucru,numai ca a aparut acel act aditional la contract semnat numai de administrator fara stirea presedintelui si binenteles a comitetului si a locatarilor.
Intrebarea este, fiind timpul scurt nu am putut aduna Adumarea Generala ,in schimb am mers din apartament in apartament si sa semnat pe liste doleanta fiecaruia daca este ori nu de acord cu plata acestor cititoare,am obtinut aprox.80% de semnaturi cu mentiunea "de acord",restul de 20 % cu mentiunea "nu sunt de acord" ori nu au fost acasa,am procedat corect ?,mai este valabila acordul de 50% +1 din proprietari in aceasta problema ?,daca da ideea este si va cer parerea in ce baza pot stringe acesti bani de la locatari si cum ii pot atasa la lista de plata,binenteles pe chitante separate.
Rog colegii,avocaţii şi juristii acestui forum care sau m-ai întâlnit cu acestă situaţiesă-mi dea un sfat.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 17:30, 10 Aprilie 2009
1.Trebuia sa stiti ca administratorul nu are voie sa semneze contracte in numele asociatiei, deci aditionalul poate fi ignorat si trimite firmei exact acest argument. Numai presedintele este reprezentantul legal al asociatiei sau in caz de lipsa unul din membrii comitetului executiv.
2. Pretul unui aparat este cu totul exagerat;
3 Masurarea caldurii la comun nu se face cu aparate, ci pe baza de procent.
4. Acest aditional va incarca bugetul de cheltuieli al locatarilor inutil si foarte mult.
5. In principiu inlocuirea AG cu tabelul semnat din usa-n usa nu este criticabil in masura in care locatarii sunt in cunostinta de cauza, iar cel care face aceasta actiune stie ce-i pune pe ceilalti sa semneze.
Contoarele centralizatoare de scara sunt binevenite. Nu mai trebuie sa citesti in fiecare apartament, nu raman apartamente necitite si banuiesc ca serviciul pentru citire a fost negociat “mai jos”, deci exista si o oarecare amrtizare in timp a investitiei.
Tabelul trebuie sa fie insotit de text explicativ, cu toate datele problemei, pe intelesul tuturor, fara a da posibilitate de interpretari.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
marius cioca, utilizator
Stie cineva sa explice ce este cu aceste cititoare montate pe casa scarii?
Oricum firma vrea sa-si vanda produsul, deci le inteleg doleanta...insa procedeul este.. mioritic. @elga50 are dreptate.
La noi, mai nou au aparut repartitoare cu lecturare prin radio, deci nu este nevoie sa fii acasa, vine mesterul de la firma pe casa scarii cu acel modem, face comenzile respective si imediat descarca toate informatiile in modem. Da, este o chestie misto, se poate aplica si la alte dispozitive, insa totul costa, nu?
Deci eu nu stiu exact despre ce vorbeste @sacalul09, poate detaliaza... Merci.
este vorba despre acele cititoare pentru repartitoare cu lecturare prin radio,voi sunteti pusi sa le cumparati ?.
Multumesc tuturor pentru lamuriri
Da, m-am lamurit. In mod normal nu este obligatorie aceasta masura. Banuiesc ca sunt niste interese pe-acolo... Asa cum spunea @elga50 mai sus, semnatura admin-ului nu este suficienta, asa ca daca insista, trimiteti-i la plimbare; insa daca proprietarii sunt de acord, cu placere... Intr-adevar este mai comod, insa sa-ti spun problema noastra: noi facem lecturarea tuturor utilitatilor pe data de 24 a lunii pentru care se deconteaza consumul, inclusiv toti proprietarii in apartamentele lor. Noi am fi vrut ca aceasta data sa fie cat mai apropiata de sf. lunii, dar nu ne-am inteles cu furnizorii care ne-au argumentat faptul ca fiind orasul mare, nu au timp sa faca la timp toate lecturarile, apoi procesarea facturilor... asa ca am "batut in cuie" data de 24 +/- zilele de sarbatoare. Bun, deci daca eu fac lecturarea la ag. termic pe 24 si cel de la firma de repartitoare lectureaza prin radio pe data de 3 sau 7, cand are timp sa treaca si pe la noi, repartizarea v-a fi denaturata. Sigur, in aprilie se regleaza, dar... In anul de gratie 2009, ditamai firma poseda pentru intreaga Moldova doar 3 modem-uri pentru a face lecturarile acestor repartitoare de costuri. Noroc ca ponderea este de partea repartitoarelor clasice.
Cu stima, Adam Grecu

Alte discuții în legătură

Iz de fals in administrare - energie termica Tonyde Tonyde Buna ziua. Pe scurt: Administratia are un intelegere cu firma de repartizare a costurilor la caldura. Am primit de la firma respectiva un document, ... (vezi toată discuția)
Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)
Caldura se plateste dupa lungimea caloriferului? CameliaValentina CameliaValentina Locuiesc in Bucuresti, intr-o garsoniera cf.3, suprafata utila este de 16.44mp;este corect ca administratorul sa masoare caloriferul si sa platim dupa lungimea ... (vezi toată discuția)